• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης GasLog-Endesa

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Η ναυτιλιακή GasLog Ltd., του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, προχώρησε στην υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας ναύλωσης για νεότευκτο πλοίο μεταφοράς LNG που θα παραλάβει το καλοκαίρι του 2019.

    Η ισπανική Endesa ναύλωσε το χωρητικότητας 180,000-cbm GasLog Warsaw για χρονική περίοδο οκτώ ετών, που θα ξεκινήσει το Μάϊο του 2021, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και επιπλέον δύο προαιρετικές επεκτατικές περιόδους, διάρκειας έξι ετών έκαστη.

    Η GasLog θα παραλάβει το πλοίο, από το ναυπηγείο Samsung Heavy Industries τον ερχόμενο Ιούλιο και θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στη spot αγορά.

    Ο Paul Wogan, CEO της GasLog, επισήμανε:“Πριν από την έναρξη της μακροχρόνιας ναύλωση στην Endesa τον Μάιο του 2021, το πλοίο θα είναι διαθέσιμο σε μια περίοδο κατά την οποία αναμένουμε ότι η spot αγορά θα είναι ισχυρή, ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2019/2020 και 2020/2021. Ο συνδυασμός του μεγέθους του πλοίου, της αποδοτικής πρόωσης LP-2S και του χαμηλού ρυθμού αερίου εξάτμισης στο 0,7%, καθιστούν πολύ ανταγωνιστικό το κόστος μεταφοράς και ως εκ τούτου πιο ελκυστικό το πλοίο για τους ναυλωτές.”

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα η ναυτιλιακή παρέλαβε το πλοίο Gladstone2, το οποίο ναυλώθηκε για διάρκεια 10 ετών στην Royal Dutch Shell Plc.

    Αν και η GasLog δεν έκανε γνωστό το ύψος των ναύλων που περιλαμβάνει η συμφωνία με την Endesa, επισήμανε ότι κινείται στα επίπεδα των μέσων ναύλων της περιόδου. Παράλληλα αναμένει ότι ο συνδυασμός των βραχυπρόθεσμων κερδών του πλοίου στη spot αγορά και τα κέρδη από την Endesa θα φέρουν σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους της.

    Ο José Bogas, CEO της Endesa τόνισε: “Η σύναψη της συμφωνίας μακροπρόθεσμης ναύλωσης του GasLog Warsaw αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην παροχή μιας ευέλικτης και ανταγωνιστικής λύσης για τη μεταφορά LNG τα επόμενα 20 χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την GasLog και προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σχέσης.”

    Το “GasLog Seattle

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Στ. Μόλαρης: Κινήσεις σε δύο ταμπλό για τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Petrofin: Πόσο μεγάλωσε ο στόλος των Ελλήνων εφοπλιστών – Τι γίνεται με τις μικρές ναυτιλιακές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Νέα παραγγελία τάνκερ από τον όμιλο Λιβανού



    ΣΧΟΛΙΑ