• Ναυτιλία

    ΟΛΠ: Δυναμική πορεία κρουαζιέρας στον Λιμένα Πειραιά


    Η δυναμική επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον γεγονός, καθώς ήδη έχουν καταπλεύσει σε αυτό ορισμένα από τα μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια των σημαντικότερων εταιρειών κρουαζιέρας διεθνώς.

    Συγκεκριμένα, μάλιστα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε στον Πειραιά την παρθενική του προσέγγιση το πολυτελές mega yacht «Scenic Eclipse», που ανήκει στην Αυστραλιανή εταιρεία Scenic Luxury Cruises Tours και έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο εξάστερο yacht, καθώς και το κρουαζιερόπλοιο «Odyssey of the Seas» το μεγαθήριο της εταιρείας Royal Caribbean το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5.500 επιβάτες αλλά και το νεότερο και πιο πολυτελές σκάφος του στόλου της Celebrity, Celebrity Beyond με δυνατότητα μεταφοράς έως και 3.937 επιβάτες.

    Στο μεταξύ η ΟΛΠ Α.Ε. αναμένει εντός του οικονομικού έτους 2022 να αφιχθούν στον Λιμένα περί τα 750 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων 66% αφορούν αφίξεις επιβίβασης (homeport) στον Πειραιά και παράλληλα το 2022 αναμένονται και νέες αφίξεις εταιρειών στον Λιμένα.

    Η δυναμική αυτή τροχιά της κρουαζιέρας δεν αποτελεί ένα συγκυριακό γεγονός αλλά είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής του Λιμένα.

    Οι νέες αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες υποδομές και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τη μοναδική του κομβική θέση έχουν ήδη μετατρέψει τον Λιμένα σε έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς κρουαζιέρας του κόσμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Επίτροπος Αντίνα Βαλεάν στην Αθήνα για τα Ποσειδώνια

    Η Moody’s αναβαθμίζει την Danaos του Γ. Κούστα – Τι προβλέπει για την επόμενη 2ετία



    ΣΧΟΛΙΑ