• Ναυτιλία

    Με τέσσερα τάνκερ ενισχύεται η ανανεωμένη Heidmar

    Βαγγέλης Μαρινάκης, Pankaj Khanna


    Mε τέσσερα ακόμη πλοία ενισχύεται η διεθνής εταιρεία διαχείρισης pool δεξαμενόπλοιων Heidmar, η οποία δημιούργησε πρόσφατα κοινοπραξία με την Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Όπως ανακοίνωσε, στο Dorado pool της εντάχθηκαν δύο τάνκερ MR κατασκευής 2007 και χωρητικότητας 49,999 και 51,271 dwt, καθώς και δύο super-eco δεξαμενόπλοια κατηγορίας suezmax, που κατασκευάστηκαν το 2020 και το 2021.

    Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε τους ιδιοκτήτες των πλοίων, πηγές αναφέρουν ότι το ένα suezmax, είναι το χωρητικότητας 157,000 dwt, Bella Ciao, που ανήκει στον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα.

    Η NGM Moundreas παρέλαβε το καλοκαίρι του 2020 το συγκεκριμένο τάνκερ, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο New Times Shipbuilding και ξεκίνησε αρχικά συνεργασία με το pool Suez8 της Navig8.

    Η είδηση αυτή έρχεται λίγο διάστημα μετά την ανακοίνωση της – καθοριστικής για την αναβίωσης της – συνεργασίας της Heidmar με την Capital Ship Management.

    Με την ένταξη των 32 τάνκερ της ναυτιλιακής του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στα pool της Heidmar, ο υπό διαχείριση στόλος της ανήλθε σε 60 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, προϊόντων πετρελαίων και χημικών.

    Ο CEO και ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης πλοίων Pankaj Khanna, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι το Νοέμβριο του 2020, η εταιρεία είχε στον στόλο της μόλις επτά πλοία.

    Σε ανάρτηση του στο LinkedΙn, ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners Γεράσιμος Καλογηράτος ανέφερε μετά τη συμφωνία: “Ο συνδυασμός της εξαιρετικής εμπορικής και διαφανούς πλατφόρμας της Heidmar που είναι γνωστή και δοκιμασμένη στην αγορά εδώ και χρόνια, με τα ποιοτικά πλοία και την άριστη ομάδα εμπορικής διαχείρισης της Capital Ship Management δημιουργούν μια ισχυρή δύναμη στην αγορά δεξαμενόπλοιων που μπορεί να προσφέρει ελκυστικές λύσεις σε πλοιοκτήτες σε όλο τον κόσμο, σε μια γεμάτη πρόκληση και πολύπλοκη αγορά δεξαμενόπλοιων”.

    Τα έξι pool που διαχειρίζεται η εταιρεία είναι: To Sea Dragon για VLCCs, το Bluefin για suezmaxes, το Sea Lion για aframaxes/LR2s, το Dorado για MR2s, το Marlin για MR1s και το Sea Horse για τάνκερ χωρητικότητας μεταξύ 10.000 dwt και 19.000 dwt.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η αναβίωση της Heidmar: Από την αποχώρηση του Γιώργου Οικονόμου στο deal με τον Βαγγέλη Μαρινάκη



    ΣΧΟΛΙΑ