Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

K. Κωνσταντακόπουλος: Το νέο μεγάλο deal της Costamare

Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO Costamare

Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO Costamare

Η ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου, φέρεται να είναι μία από τις δύο εταιρείες που θα αναλάβουν ένα project νεότευκτων πλοίων το οποίο αναπτύσσει η Yang Ming Marine Transport.

Σύμφωνα με το TradeWinds, η Yang Ming αναζητούσε εταίρους για ένα project έως 14 νεότευκτων πλοίων panamax με μακροχρόνια ναύλωση. Ναυλομεσίτες αναφέρουν πως η Costamare και η ιαπωνική Shoei Kisen θα αναλάβουν από κοινού το project και θα μοιραστούν από πέντε πλοία η καθεμιά, χωρητικότητας 12.000 teu έκαστο.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι τα πλοία της Costamare θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Yangzijiang Shipbuilding, ενώ αυτά της Shoei Kisen στα ιαπωνικά ναυπηγεία Imabari.

Τη συμμετοχή τους στο project φέρονται να είχαν διεκδικήσει και άλλες εταιρείες, όπως η Tonghe International Ship Lease από το Χονγκ Κονγκ, η Ship Finance International του John Fredriksen και η Zodiac Maritime.

Κωστής Κωνσταντακόπουλος. CEO Costamare

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Παππάς: Αναβάθμιση για τη μετοχή της Star Bulk. Η νέα τιμή στόχος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεώριο Σύρου: Τι απαντά η Onex για τη βύθιση της δεξαμενής–Αιχμές για «άσπονδους φίλους»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πλοία Ελλήνων εφοπλιστών κινδυνεύουν να καταστραφούν από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη