• Ενέργεια

    Γιώργος Καλαβρουζιώτης (Eunice Energy): Το έργο GAP είναι το κορυφαίο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης στην Ανατολική Μεσόγειο


    Η McDermott με έδρα το Χιούστον και ο Greece’s Eunice Energy Group του Γιώργου Καλαβρουζιώτη συνεργάζονται για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Αφρικής.

    Οι δύο εταίροι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για συνεργασία για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο γιγαβάτ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γνωστή ως έργο Interconnector Ελλάδας-Αφρικής Power (GAP).

    Η Eunice, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα, ηγείται της διακρατικής κοινοπραξίας Ελλάδας-Αιγύπτου για το έργο GAP, το οποίο στοχεύει να συμβάλει στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα διευκολύνοντας τη διηπειρωτική μεταφορά καθαρής ενέργειας.

    Ο άλλος εταίρος McDermott, ειδικός στη μηχανική, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση για υποθαλάσσια και βαθιά νερά, θα παρέχει μηχανική και κατασκευαστική καθοδήγηση για το έργο.

    Η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς ενεργειακούς στόχους της Ελλάδας και η GAP αντιπροσωπεύει ένα έργο στα εθνικά συμφέροντα και των δύο χωρών.

    «Αυτό είναι ένα ΜΣ στρατηγικής σημασίας σε μια εποχή που η Ευρώπη εργάζεται για να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια», δήλωσε ο Michael McKelvy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της McDermott. «Είμαι περήφανος που ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Όμιλο Eunice Energy για το έργο GAP και βοηθάω στην οικοδόμηση του μέλλοντος της ενέργειας στην περιοχή».

    Ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eunice Energy Group, πρόσθεσε: «Η Eunice είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με έναν ηγέτη της αμερικανικής βιομηχανίας όπως ο McDermott. Το έργο GAP είναι το κορυφαίο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όντας στην κορυφή της λίστας από άποψη τεχνικής σκοπιμότητας και ρυθμιστικής έγκρισης. Η διασύνδεση 2 GW θα βοηθήσει την Αίγυπτο να εξάγει την πλεονάζουσα ισχύ της στην Ευρώπη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει την εγχώρια παραγόμενη πράσινη ενέργεια της στα Βαλκάνια και την Ιταλία, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας».

    Διαβάστε επίσης

    Μειώθηκαν κατά 35 τα ποντοπόρα πλοία από την ελληνική σημαία



    ΣΧΟΛΙΑ