• Ναυτιλία

    M/Maritime: Μία ακόμα δυναμική κίνηση


    Ένα ακόμα ιαπωνικής κατασκευής πλοίο ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax απέκτησε η ναυτιλιακή M/Maritime, συμφερόντων του Γιάννη Μυτιληναίου, σύμφωνα με ναυλομεσίτες.

    Πρόκειται για το πλοίο Puppis Ocean (χωρητικότητας 81.100 dwt, κατασκευής 2014), το οποίο φέρεται να αγόρασε η M/Maritime από την Diamond Star Shipping, θυγατρική της Mitsubishi στη Σιγκαπούρη , έναντι 24 εκατομμυρίων δολαρίων. Το VesselsValue υπολογίζει την αξία του πλοίου στα 22,05 εκατομμύρια δολάρια.

    Εφόσον επιβεβαιωθεί η κίνηση αυτή, το Puppis Ocean θα γίνει το μεγαλύτερο πλοίο στον στόλο που διαχειρίζεται η M/Maritime, ο οποίος έχει ήδη μέσα σε δύο μόλις χρόνια έχει φτάσει στα εννέα πλοία, τύπου ultramax και handysize.

    Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της εταιρείας είναι ιδιόκτητο, ενώ άλλα πλοία είναι ιδιοκτησίας ιαπωνικών ναυτιλιακών εταιρειών, τα οποία διαχειρίζεται πλήρως η M/Maritime.

    Νωρίτερα αυτόν το μήνα, σύμφωνα με το TradeWinds, η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση του πλοίου Electra.Gr, του πρώτου από τα τρία νεότευκτα πλοία χωρητικότητας 37.000 dwt που θα διαχειρίζεται η εταιρεία μετά την παράδοσή τους από τα ιαπωνικά ναυπηγεία Saiki Heavy Industries. Ιδιοκτήτρια του πλοίου είναι η ιαπωνική Hisafuku Kisen KK.

    «Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε το δεύτερο handysize πλοίο μας από τα ναυπηγεία Saiki έως τα τέλη του Απριλίου 2019», αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Στ. Μόλαρης: Κινήσεις σε δύο ταμπλό για τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Μουνδρέας: Η NGM Energy πούλησε παλαιάς κατασκευής τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Λιβανός: Μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης GasLog-Endesa



    ΣΧΟΛΙΑ