Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Attica Group: Παρέλαβε το τρίτο πλοίο τύπου Aero Catamaran

Σπυρίδων Πασχάλης

Σπυρίδων Πασχάλης

Το τρίτο πλοίο τύπου Aero Catamaran παρέλαβε η Attica Group.

Ο όμιλος ανακοίνωσε σήμερα την παραλαβή του νεότευκτου catamaran Aero 3 Highspeed που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας. Τα πλοία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού στις αρχές Αυγούστου και θα καλύψουν τις συνδέσεις του Πειραιά με την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Τα ταχύπλοοα αυτά θα πραγματοποιούν καθημερινά έως 17 δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία, έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνεται ότι με την δρομολόγηση των νέων ταχυπλόων θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Το πλοίο αυτό, όπως και τα αδελφά του, έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

Attica Group: Απέκτησε το ξενοδοχείο Tinos Beach