• Ροή Ειδήσεων

    SHIPPING FOCUS: Τρίτο capesize για την JP Morgan

    bulker ναυτιλία


    Αυτές είναι οι 4 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

     

    Αγόρασε capesize η JP Morgan

    Την τράπεζα JP Morgan εμφανίζουν οι brokers ως τον πιθανότερο αγοραστή του capesize bulker Chancy (χωρητικότητας 193.000-dwt και κατασκευής 2015). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ναυλομεσίτες η τράπεζα πλήρωσε 43 εκατομμύρια δολάρια σε ένα deal που όπως φαίνεται συμπεριλαμβάνει και την άμεση χρονοναύλωση του πλοίου. Αυτό είναι το τρίτο capesize που αγοράζει η JP Morgan από την SwissMarine σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

    Ακόμη μία πώληση για τη Euronav

    Στην πώληση του τρίτου της πλοίου σε διάστημα 2 εβδομάδων προχώρησε η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euronav. Η ναυτιλιακή πούλησε το VLCC Flandre (χωρητικότητας 306.000-dwt και κατασκευής 2004) για ένα ποσό που ανήλθε στα 45 εκατομμύρια δολάρια. Το όνομα του αγοραστή δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

    Και εγένετο Sky Princess

    Ανακοινώθηκε το όνομα του νέου κρουαζιερόπλοιου της Princess Cruises που αναμένεται να ενσωματωθεί στον στόλο της εταιρείας τον Οκτώβριο του 2019. Θα φέρει το όνομα Sky Princess, ενώ το παρθενικό της ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το λιμάνι του Πειραιά στις 20 Οκτωβρίου του 2019.

    Αγνοούνται τρεις ναύτες στην Κίνα

    Αγνοούμενοι παραμένουν τρεις ναυτικοί, ύστερα από τη βύθιση του πλοίου στο οποίο επενέβαιναν. Το cargoship Sheng Hai (χωρητικότητας 1.750-dwt και κατασκευής 1989) βυθίστηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή της Shandong. Συνολικά στο πλοίο υπήρχαν 10 άτομα. Τα 7 διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

     

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (05/12/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI):  1666  (+4)
    • Baltic Cape Index (BCI): 4115 (-14)
    • Baltic Panamax Index (BPI): 1571 (+12)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 944 ( 0 )
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 628 (+2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fitch: Το μεγάλο εμπόδιο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Σε ανοδική πορεία η Star Bulk Carriers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πολέμης: Στέλνει στα διαλυτήρια tanker της New Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ