• Business

    ΟΤΕ: Κανένα ενδιαφέρον για NOVA, αφού η συνδρομητική TV τρέχει με +50%


    Στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο αναγκάζονται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασε η διοίκηση ΟΤΕ χθες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄τριμήνου 2016. Η διοίκηση εξέφρασε την ελπίδα σταθεροποίησης της κατάστασης. Η διοίκηση διευκρίνισε ότι η καθοδήγηση για ταμειακές ροές 500 εκατ. ευρώ έχουν ενσωματώσει τον πιθανό αντίκτυπο των νέων φορολογικών μέτρων (π.χ. αύξηση της εισφοράς στην κινητή τηλεφωνία, επιβολή εισφοράς συνδρομητικής τηλεόρασης).

    Από την πλευρά του κόστους, ήδη η συγκράτησή του είναι εμφανής στο α΄τρίμηνο του 2016 κατά τη διάρκεια του οποίου τα λειτουργικά έξοδα εξαιρουμένων των εξόδων έρευνας και ανάπτυξης και του μισθολογικού, μειώθηκαν 5%, με τη διοίκηση να δηλώνει ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές εάν χρειαστούν.

    Σχετικά με τη συνδρομητική τηλεόραση, η διοίκηση δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν άνω του 50% σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο του 2016 επισημαίνοντας ότι η επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών (+12.000 στο α΄τρίμηνο του 2016 έναντι +33.000 στο τέταρτο τρίμηνο του 2015) ήταν αναμενόμενη. Η διοίκηση εκτιμά ότι η αύξηση θα επιταχυνθεί πάλι κατά το β΄εξάμηνο του έτους.

    Σχετικά με τη Nova, η διοίκηση δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται και εστιάζει στην ανάπτυξη της δικής της συνδρομητικής TV.



    ΣΧΟΛΙΑ