• Business

    Περιζήτητα τα νεότευκτα τάνκερ και bulkers

    shipyard


    Τάνκερ και πλοία ξηρού φορτίου είναι οι κατηγορίες πλοίων που εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις φετινές παραγγελίες νεότευκτων, όπως διαπιστώνει στην πιο πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεσή της η ναυλομεσιτική εταιρεία Allied Shipbroking.

    Η Allied αναφέρει πως και την περασμένη εβδομάδα υπήρξε κάποια δραστηριότητα στην αγορά των νεότευκτων, με το ενδιαφέρον ωστόσο να δείχνει μία ελαφρά κάμψη, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες παραγγελίες στη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών. Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στην αγορά του ξηρού φορτίου, δεδομένου ότι το αυξημένο φετινό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αγορά πυροδοτήθηκε κυρίως από το πολύ βελτιωμένο κλίμα στην αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Επιπλέον, φαίνεται ότι οι τομές θα συνεχίσουν επίσης να αυξάνονται περαιτέρω, δεδομένου ότι τα περισσότερα ναυπηγεία θεωρούν τα τρέχοντα επίπεδα μη βιώσιμα για τις επιχειρήσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή οι αυξήσεις που βλέπουμε στην αγορά των μεταχειρισμένων έχουν δώσει στα ναυπηγεία επιπλέον περιθώριο να πιέσουν για υψηλότερα επίπεδα”, αναφέρει εξάλλου η Allied Shipbroking.

    Όσον αφορά στην αγορά των μεταχειρισμένων, η Allied αναφέρει πως στην κατηγορία των bulkers δεν υπάρχει σημαντική δραστηριότητα. “Τα πράγματα κινούνται ακόμα σχετικά αργά, αν και υπάρχει τώρα μία αίσθηση ότι αυτό θα αρχίσει να αλλάζει, δεδομένων των πρόσφατων τάσεων που παρατηρούνται στην αγορά των μεταφορών. Έτσι, οι προσδοκίες αρχίζουν να μετακινούνται προς την πιθανότητα για μία πιο δραστήρια θερινή περίοδο, ειδικά όταν λάβει κανείς υπόψη ότι οι οι περισσότεροι θεωρούν πως το τέταρτο τρίμηνο του 2017 θα σημειωθεί ένα ακόμα ισχυρό ράλι στις τιμές και έτσι βλέπουν το καλοκαίρι ως την τελευταία ευκαιρία για σχετικά φτηνές αγορές μεταχειρισμένων”, επισημαίνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ στη ναυτιλία: Η Maersk Oil ετοιμάζει IPO-μαμούθ 7 δισ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Τα νέα τους deals στην εφοπλιστική σκακιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ