• Business

    Π. Παππάς: Πρωταγωνίστρια στο α’ τρίμηνο η μετοχή της Star Bulk – Ποιοι άλλοι Έλληνες εφοπλιστές ξεχώρισαν

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Εντυπωσιακές επιδόσεις κατέγραψαν οι μετοχές των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών του κλάδου του ξηρού φορτίου στο πρώτο τρίμηνο του 2017, επωφελούμενες από την εκρηκτική ανάκαμψη στην αγορά, με μεγάλη πρωταγωνίστρια μία εταιρεία Έλληνα εφοπλιστή.

    Ο λόγος για την Star Bulk Carriers του Πέτρου Παππά, η μετοχή της οποίας ξεχωρίζει από τις 55 ναυτιλιακές μετοχές που παρακολουθεί η Clarksons Platou Securities, έχοντας καταγράψει θεαματική άνοδο της τάξεως του 127% φέτος, ενώ το… ασημένιο μετάλλιο πηγαίνει στην Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου, η μετοχή της οποίας έχει καταγράψει φέτος άνοδο 86%.

    Λίγο πιο κάτω, με άνοδο άνω του 50%, βρίσκουμε και τη μετοχή της Diana Shipping του Συμεών Παληού, που επίσης εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της.

    Συνολικά, οι 55 ναυτιλιακές μετοχές που παρακολουθεί η Clarksons Platou Securities κατέγραψαν κατά μέσο όρο στο πρώτο τρίμηνο του έτους άνοδο 13%, ενώ ειδικά για τις μετοχές του dry bulk το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 65%.

    Όμως και στη… λάθος πλευρά του πίνακα με τις αποδόσεις των ναυτιλιακών μετοχών βρίσκεται μία εταιρεία Έλληνα εφοπλιστή, και συγκεκριμένα η DryShips του Γιώργου Οικονόμου, η μετοχή της οποίας υποχώρησε στο πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 95%, ενώ απογοητευτικές ήταν και οι επιδόσεις των μετοχών της Diana Containerships, συμφερόντων του Συμεών Παληού, και της Danaos Shipping, συμφερόντων του Γιάννη Κούστα, που καταλαμβάνουν την 53η και την 54η θέση στη σχετική λίστα της Clarksons.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταμάτης Τσαντάνης (Seanergy): Η ανάκαμψη της αγοράς ενίσχυσε τη ναυτιλιακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αγγελικούσης: Τρία νέα τάνκερ VLCC για τη Maran Tankers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον εφοπλιστή – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ