• Business

    «Μαζεύει» το Χρηματιστήριο

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινείται σήμερα, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τους επενδυτές να κρατούν αποστάσεις από την αγορά, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση.

    Αποσυνδεδεμένο από τις διεθνείς αγορές, το ελληνικό Χρηματιστήριο ακολουθεί τη δική του ρότα, επικεντρωμένο στις εγχώριες εξελίξεις και με την ανησυχία για το μέτωπο των τραπεζών να δίνει τον τόνο στην αγορά, η οποία, παρ’ όλα αυτά, κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης.

    Στις 14:19, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,07%, στις 736,70 μονάδες.

    Στον τραπεζικό κλάδο, οι αρχικές απώλειες έχουν περιοριστεί αισθητά, με τη Eurobank να σημειώνει μάλιστα άνοδο 0,16%, ενώ Εθνική και Πειραιώς καταγράφουν απώλειες 0,73% και 1,68% αντίστοιχα.

    «Αναμένουμε άλλη μία συνεδρίαση στα ίδια επίπεδα, με χαμηλούς όγκους και στενό εύρος διακύμανσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρωινό της σχόλιο η Beta Sec.

    «Η αγορά ενδέχεται να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα σήμερα, τροφοδοτούμενη από το θετικό διεθνές κλίμα», αναφέρει η Eurobank Equities.

    Χθες, Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 737,19 μονάδες, ενισχυμένος μόλις κατά 0,36% σε σχέση με τις 734,19 μονάδες της Δευτέρας.

    Ο FTSE-26 έκλεισε με άνοδο 0,17%, αλλά ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,5% σε νέο χαμηλό επταμήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ