Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Λεωνίδας Μπόμπολας: Μένει στην Ελλάκτωρ ως διευθύνων σύμβουλος της Ηλέκτωρ και μέλος του ΔΣ της Άκτωρ, φεύγει από μέτοχος

Λεωνίδας Μπόμπολας: Μένει στην Ελλάκτωρ ως διευθύνων σύμβουλος της Ηλέκτωρ και μέλος του ΔΣ της Άκτωρ, φεύγει από μέτοχος

Λεωνίδας Μπόμπολας

Παραμένει ως διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής Ηλέκτωρ (με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων) και μέλος του ΔΣ της Άκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αλλά μηδενίζει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την αποχώρησή του στη συνέχεια από στέλεχος του Ομίλου.

Μέσω του Χρηματιστηρίου χθες πούλησε στην Reggeborgh το 2,83% του κατασκευαστικού Ομίλου (συνολικά 6.071.183 μετοχές) στο πλαίσιο του δικαιώματος προαίρεσης που είχε συμφωνηθεί με την ολλανδική εταιρεία από πέρσι, με τιμή ανά μετοχή τα 1,7 ευρώ.

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 10,32 εκατ. ευρώ.

Στις 28 Μαΐου η ολλανδική εταιρεία είχε αγοράσει από τον πρώην επικεφαλής της Ελλάκτωρ πακέτο 2.355.840 μετοχών, το 9,49%, με τιμή ανά μετοχή 1,20 ευρώ (συνολικό ποσό 24,427 εκατ. ευρώ).

Με δεδομένο ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ κατείχε 12,5457% μένει ένα ελάχιστο ποσοστό το οποίο και αυτό θα μεταβιβαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα στην Reggeborgh.

Μέχρι και χθες ήταν γνωστό ότι ο κ. Μπόμπολας θα διατηρούσε μια μικρή συμμετοχή στον κατασκευαστικό Όμιλο, στον οποίο συνιδρυτής ήταν ο πατέρας του Γιώργος, αν και είχε υπογράψει call option με την Reggeborgh για το σύνολο του μεριδίου του.

Ο κ. Μπόμπολας είχε ταχθεί στο πλευρό της ολλανδικής εταιρείας από την αρχή της παρουσίας της στην Ελλάκτωρ, συνάπτοντας τη συμφωνία προαίρεσης αγοράς για τις μετοχές του, χωρίς πάντως να συμμετέχει στον πολύ στενό κύκλο των στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον της.

Διαβάστε επίσης

Ελλάκτωρ: Μηδενίζει το ποσοστό του ο Λεωνίδας Μπόμπολας