• Business

    Ίων Βαρουξάκης: Η FreeSeas πούλησε το προτελευταίο της handysize bulker

    Ίων Βαρουξάκης ναυτιλία

    Ίων Βαρουξάκης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FreeSeas


    Παρελθόν αποτελεί για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία FreeSeas, συμφερόντων του εφοπλιστή Ίωνα Βαρουξάκη, το χωρητικότητας 23.994 dwt πλοίο Free Maverick, καθώς πωλήθηκε σε άγνωστο μέχρι στιγμής αγοραστή έναντι 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το ηλικίας 18 ετών (κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Mitsubushi της Ιαπωνίας) Free Maverick ήταν το ένα από τα δύο εναπομείναντα πλοία τύπου handysize της FreeSeas, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι το πλοίο είχε πωληθεί έναντι 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που η ναυτιλιακή εταιρεία είχε διαψεύσει κατηγορηματικά.

    Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Απρίλιο η διαπραγμάτευση της μετοχής της FreeSeas στον Nasdaq είχε ανασταλεί, και έκτοτε οι μετοχές της διακινούνται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά, ενώ τον Ιούλιο η μετοχή της εταιρείας διεγράφη και επίσημα από τον Nasdaq, μετά από 11 συναπτά έτη παρουσίας στον δείκτη.

    Στη σχετική απόφασή του, ο Nasdaq εξηγούσε πως η μετοχή της FreeSeas διεγράφη επειδή η αξία της είχε πέσει κάτω από το 1 δολάριο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, καθώς και στο πλαίσιο της διακριτικής του ευχέρειας να διαγράφει μετοχές εταιρειών για άλλους λόγους, όπως για χρεοκοπίες ή για προβλήματα ρευστότητας.

    Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η FreeSeas επιχείρησε τον περασμένο Δεκέμβριο με ένα reverse split να ενισχύσει την αξία της μετοχής της, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/agonia-stin-agora-ton-psvs-prepi-na-thisiastoun-ikosi-plia-gia-na-orthopodisi-o-klados/78214



    ΣΧΟΛΙΑ