• Business

    Αναστάσιος Δαυίδ (Coca-Cola): Το μήνυμα στους μετόχους – Tι είπε για Διαμαντοπούλου και εμβολιασμούς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC


    Στο σχέδιο αντιμετώπισης των προκλήσεων της πανδημίας αλλά και στους μελλοντικούς στόχους εστίασε ο πρόεδρος της Coca Cola HBC, Αναστάσιος Δαυίδ στην ομιλία που απεύθυνε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

    Ο διοικητικός και μετοχικός ηγέτης της Coca Cola HBC από την έδρα της εταιρείας στη Ζυρίχη της Ελβετίας στάθηκε στην ανθεκτικότητα που επέδειξε η πολυεθνική στη διάρκεια του 2020 ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα του ομίλου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που αναδύονται.

    «Προστατεύσαμε τους υπαλλήλους μας και συνεχίσαμε να τροφοδοτούμε τους πελάτες μας σ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην κουλτούρα της εταιρείας να επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά στις εκάστοτε συνθήκες. Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι η κουλτούρα αυτή, θα βοηθήσει την εταιρεία να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα φέρει η ανάκαμψη

    Παρ’ ότι αρκετοί πελάτες βρέθηκαν υπό ασφυκτική πίεση, η εταιρεία είπε κατάφερε να διασφαλίσει την κερδοφορία και να αυξήσει τα μερίδια αγοράς ενώ στάθηκε στην απόφαση για τη διανομή μερίσματος 0,64 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2020, αυξημένο κατά 3,2% σε σχέση με το μέρισμα της χρήσης του 2019, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

    «Αποκάλυψε» ότι το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας (Task Force), η οποία ανέλαβε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και τις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν ενώ τόνισε πως η προστασία της υγείας των υπαλλήλων, των πελατών και των συνεργατών αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και για τη φετινή χρονιά καθώς η πανδημία συνεχίζεται…

    «Θα αδράξουμε τις ευκαιρίες»

    Ο κ. Δαυίδ υπογράμμισε ακόμη την ετοιμότητα του ομίλου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα παρουσιασθούν, με φόντο την ανάκαμψη της οικονομίας καθώς αίρονται οι περιορισμοί στη λειτουργία της αγοράς και προχωρούν οι εμβολιασμοί. «Παραμένουμε έτοιμοι για να αδράξουμε τις ευκαιρίες που βλέπουμε να προκύπτουν το τρέχον έτος αλλά και μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως η πρόοδος που επετεύχθη το 2020, οδήγησε στην οικοδόμηση μιας ισχυρής επιχείρησης, καλύτερα τοποθετημένης για να πετύχει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη μελλοντικά.

    Αναφέρθηκε στις επιδόσεις της εταιρείας στα θέματα βιωσιμότητας, σημειώνοντας πως υπήρξε πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τομέα και περιέγραψε τους φιλόδοξους στόχους που θέτει στο συγκεκριμένο πεδίο την επόμενη δεκαετία.

    Ειδική μνεία έκανε στη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, ξεχωρίζοντας την τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου. Η κα. Διαμαντοπούλου, είπε, διετέλεσε Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήταν για πάνω από δέκα χρόνια μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα προσφέρει με την πλούσια εμπειρία που διαθέτει σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και γενικότερα σε θέματα απασχόλησης και μετοχικών σχέσεων, τα οποία αποτελούν μέρος της ατζέντας του ομίλου για την «επόμενη μέρα».

    Τέλος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Coca-Cola HBC για τις προσπάθειες, το πάθος και την επιμονή τους στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας, σε ένα πολύ ασταθές περιβάλλον. «Είναι η δικιά τους δέσμευση που επιτρέπει την ουσιαστική πρόοδό μας», ανέφερε κλείνοντας.

    Διαβάστε επίσης

    Coca Cola HBC: Γιατί σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές – Πώς βλέπει να αντιδρούν οι καταναλωτές μετά τα lockdown

    Εστίαση: Τι σχεδιάζουν Coca Cola και Heineken για την «επόμενη μέρα» – Tι είπε ο Σταμπουλίδης για τη στήριξη του κλάδου

    Νέο «επενδυτικό χτύπημα» από την Coca Cola HBC – Απέκτησε ποσοστό σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της Heineken

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ