• Business

    Goldman Sachs: Απέλυσε τουλάχιστον 25 τραπεζίτες στην Ασία

    • NewsRoom
    Goldman Sachs

    Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs απέλυσε τουλάχιστον 25 τραπεζίτες στην Ασία, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, σε μια περίοδο που η αστάθεια στις κεφαλαιαγορές περιορίζει τις συναλλαγές σε όλους τους κλάδους.

    Οι περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες εκτείνονται σε όλες τις αγορές κεφαλαίου, στην υγειονομική περίθαλψη και τις τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ και τις τεχνολογικές ομάδες στην Ασία, επηρέασαν κυρίως τους χαμηλότερης βαθμίδας τραπεζίτες που εμπλέκονται σε deals στην Ευρύτερη Κίνα, αναφέρει το Bloomberg.

    Σχέδιο για μείωση θέσεων εργασίας

    Η Goldman Sachs και οι ομόλογοί της, είχαν προσλάβει μαζικά στελέχη για να επεκταθούν στην Κίνα, αφότου η χώρα άνοιξε πλήρως τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, προτού τα lockdowns και οι γεωπολιτικές κρίσεις να πλήξουν την επενδυτική τραπεζική δραστηριότητα στην ενδοχώρα.

    Το Reuters ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρεία της Wall Street σχεδίαζε να μειώσει θέσεις εργασίας ήδη από αυτόν τον μήνα, αφού σταμάτησε την ετήσια πρακτική για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με πηγές.

    Συνήθως, η Goldman Sachs περικόπτει περίπου το 1%-5% του προσωπικού της κάθε χρόνο, και οι περικοπές για το 2022 θα είναι πιθανότατα στο κατώτατο εύρος αυτής της εκτίμησης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι οι μειώσεις προσωπικού μπορεί να ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Apple: Αυξάνονται οι τιμές στο App Store στην Ευρώπη

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Δάνειο από την Alpha Bank ύψους 18,2 εκατ. δολαρίων

    Intracom Telecom: Ανακοινώνει πρωτοποριακό σύστημα 30 Gbit/s E-Band xHaul στο MWC Las Vegas 2022



    ΣΧΟΛΙΑ