Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Επενδυτικό ενδιαφέρον για πολυτελείς βίλες στα ελληνικά νησιά: 11.500 ευρώ η ενοικίαση/εβδομάδα!

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κυρίως από επενδυτές του εξωτερικού βρίσκονται πολυτελείς κατοικίες στα ελληνικά νησιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όπως καταδεικνύει έρευνα της Algean Property για το έτος 2018 οι ξένοι επενδυτές «φλερτάρουν» με την ιδέα απόκτησης μιας εξοχικής κατοικίας για τις θερινές τους διακοπές ενώ στοχεύουν στην ενοικίασή τους καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

 Στο επίκεντρο της αναζήτησής τους βρίσκονται βίλες που υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ και φθάνουν ακόμη και το 1,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον αναζητούν ακόμη και ανολοκλήρωτες πολυτελείς κατοικίες που θα μπορούσαν να τις αγοράσουν φθηνά, προσθέτοντας από τα δικά τους έσοδα για να τις ολοκληρώσουν.

Όσον αφορά τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους αυτές είναι οι εξής:

Μύκονος

Σαντορίνη

Ελούντα

Πόρτο Χέλι και

Χαλκιδική.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα η τιμή πώλησης βίλας στη Μύκονο ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 6.500 ευρώ/τ.μ. ενώ η τιμή ενοικίασης είναι 11.500 ευρώ ανά εβδομάδα.

Στη Σαντορίνη η τιμή πώλησης είναι 6.000/τ.μ. ενώ η εβδομαδιαία ενοικίαση ανέρχεται στα  8.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Αντίστoιχα στην Ελούντα η τιμή πώλησης αγγίζει τα 5.500 ευρώ/τ.μ και η τιμή ενοικίασης τα 5.500 ευρώ ανά εβδομάδα, στο Πόρτο Χέλι η τιμή πώλησης είναι 4.500/τ.μ. και η τιμή ενοικίασης 5.000 ευρώ ανά εβδομάδα.

Τέλος στην «ανερχόμενη»  Χαλκιδική μία βίλα κοστίζει μ.ο. 4.350 ευρώ/τ.μ. και η τιμή ενοικίασης είναι 4.250 / εβδομάδα.