Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και κατάργηση click inside-Σήμερα η απόφαση των λοιμωξιολόγων

εμπορικο κεντρο

The Mall Athens

Την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για να επαναλειτουργήσουν εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής, θα εξετάσουν σήμερα, οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας με την ατζέντα τους να περιλαμβάνει και τα ειδικά μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου.

Για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την Πέμπτη πώς σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Αποκάλυψε δε, ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης αναφορικά με τα SMS μετακίνησης, επισήμανε: «Είναι ένα θέμα το οποίο θα το συζητήσουμε ξανά με την επιτροπή. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση βοηθάει πάρα πολύ στο να υπάρχει μια ελεγχόμενη κινητικότητα, ιδίως στα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, αντιλαμβάνεστε ότι όταν ανοίξουμε την εστίαση και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και τα λοιπά, δεν ξέρω αν θα υπάρχει νόημα».

Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, δήλωσε: «Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων».

Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού click inside μάλλον θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο αν και υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πως θα μπορούσε ίσως να διατηρηθεί και την Μ. Εβδομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει μία ακόμη ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα εξειδικεύσει και το σχέδιο για το φετινό Πάσχα και τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

ΣΕΛΠΕ: Άδικος ο αποκλεισμός των εμπορικών κέντρων από το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση – Τέλος τα SMS για τις μετακινήσεις