• Business

    Δικαίωση για την ηγεσία των ΕΛΠΕ στην διαμάχη με την Energean. Όλο το παρασκήνιο

    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)

    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)


    Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου  της Επικρατείας, με την υπ’ αριθ. 107 /2016 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής  της εταιρείας Energean Oil and Gas Α.Ε. κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ σύμφωνα με την οποία η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (ΕΛΠΕ) ανακηρύχθηκε  ως «επιλεγείς αιτών» στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιωμάτων Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στην περιοχή Άρτας – Πρέβεζας.

    Τα επιχειρήματα της Energean που περιλαμβάνονται στην απορριφθείσα αίτηση αναστολής, αφορούσαν στην τεχνική επάρκεια της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  (ΈΛΠΕ) να διεξάγει εργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, την ικανότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης αυτών των εργασιών, καθώς και την δυνατότητα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

    Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), διαθέτοντας αναμφισβήτητα  την οικονομική επάρκεια, τα μέσα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών  επενδύσεων στην έρευνα. Τα ΕΛ.ΠΕ εκφράζουν αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα στοχεύοντας στην ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου σε περιοχές της Δ. Ελλάδας το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/red-alert-stin-nd-gia-ekloges-echi-opla-stin-faretra-tou-o-kiriakos-mitsotakis/60518

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/npappas-ean-mega-den-echi-forologiki-enimerotita-tha-apochorisi-apo-ton-diagonismo/60659



    ΣΧΟΛΙΑ