• Business

    Δ. Διαμαντίδης: Έδωσε 31 εκατ. δολάρια για την ανανέωση του στόλου του

    Διαμαντής Διαμαντίδης

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής Delta Tankers Ltd. και Marmaras Navigation


    Σε μία ακόμη εξαγορά πλοίου προχώρησε ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, συνεχίζοντας τις κινήσεις ανανέωσης του στόλου του, ο οποίος θεωρείται από τους πιο σύγχρονους παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενός έτους supramax Aby Paola, ανήκει πλέον στη ναυτιλιακή Marmaras Navigation of Greece, την οποία ο εφοπλιστής διαχειρίζεται μαζί με το γιο του Πασχάλη Διαμαντίδη και διαθέτει στόλο υψηλών προδιαγραφών.

    Το Aby Paola, χωρητικότητας 60.000 dwt, κατασκευάστηκε το 2015 στο ναυπηγείο Japan Marine United (JMU) και βρίσκεται υπό τη διαχείριση της joint-venture εταιρίας ABYO Holdings. Πηγές της ναυτιλιακής αγοράς αναφέρουν ότι πουλήθηκε έναντι 18,5 εκατ. δολαρίων, ενώ πριν περάσει στα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον άλλοι επτά υποψήφιοι αγοραστές. Σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του πλοίου διαμορφώνεται στα 15,7 εκατ. ευρώ.

    diamantidis pashalis
    Πασχάλης Διαμαντίδης.

    Η πωλήτρια ABYO Holdings, αποτελεί ένα joint venture μεταξύ των York Capital Management, Augustea Bunge και Oceabulk.

    Η εταιρία του Διαμαντή Διαμαντίδη, έχει στόλο 26 πλοίων, όλα φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου, με μέσο όρο ζωής επτά χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά έχουν κατασκευαστεί στη Νότιο Κορέα, ενώ υπάρχουν και δύο capesizes  που κατασκευάστηκαν το 2009 και το 2010 στο ιαπωνικό ναυπηγείο Namura Shipbuilding.

    marmaras-navigation-bulker

    Τον Ιανουάριο, η Marmaras απέκτησε το πλοίο Eternity Island, κατασκευής 2012 και χωρητικότητας 81.000 dwt, με το τίμημα εξαγοράς να ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 13 εκατ. δολάρια.

    Οι κινήσεις του εφοπλιστή

    Τον περασμένο μήνα, ο Δ. Διαμαντίδης πούλησε για scrap το πλοίο Anatoli, κατασκευής 1998 και χωρητικότητας 47.000 dwt, ενώ έχει ακόμη στο στόλο του ένα πλοίο κατασκευής προ του 2000, το Oriental, του 1997, χωρητικότητας 45.000 dwt. Παράλληλα, ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι ο πλοιοκτήτης είχε πουλήσει όταν οι τιμές ήταν σε υψηλά επίπεδα, πριν ξεσπάσει η κρίση, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει σημαντικές υπεραξίες.

    Εκτός από τη Marmaras Navigation, ο εφοπλιστής έχει και τη ναυτιλιακή Delta Tankers, η οποία ιδρύθηκε το 2006 και διαθέτει μοντέρνο στόλο 21 δεξαμενόπλοιων.

    diamantidis pashal
    Εύα Καϊλή, Πασχάλης Διαμαντίδης

    Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους πλέον παραδοσιακούς και επιτυχημένους εφοπλιστές της Ελλάδας, χαμηλών τόνων, με έντονη φιλανθρωπική δράση. Είναι γνωστή στους εφοπλιστικούς κύκλους η αδυναμία του στα έργα τέχνης, ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός το 2010, όταν αγόρασε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια στην Ελλάδα,  το σπίτι της αείμνηστης Ντόλλυς Γουλανδρή στο Πόρτο Ράφτη, με ένα αντίτιμο που άγγιξε, σύμφωνα με τις φήμες, τα 20 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pia-ine-i-elmar-pou-evale-xafnika-louketo-logo-tis-krisis/40094



    ΣΧΟΛΙΑ