• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

    • Bloomberg


    Εντείνονται οι πιέσεις στο bitcoin με φόντο τις ενέργειες της Κίνας για την καταστολή του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, με την τιμή του να υποχωρεί κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, χάνοντας σχεδόν όλα τα κέρδη του 2021.

    Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει χάσει περίπου το 50% από το υψηλό που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου, όταν διαμορφώθηκε περίπου στα 64.000 δολάρια, με τα κέρδη του από τις αρχές του έτους να περιορίζονται στο 5%.

    Την ίδια ώρα ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 12% από τα τέλη Δεκεμβρίου. Η τιμή του Bitcoin στις αρχές του 2021 κυμαίνονταν περίπου στα 29.000 δολάρια.

    Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή πορείας του ψηφιακού νομίσματος, το οποίο πριν από μερικές εβδομάδες κινούνταν υψηλότερα με αφορμή την θερμότερη αποδοχή του από την Wall Street, καθώς και τους επενδυτές λιανικής.

    Ωστόσο, ο αρνητικός τύπος της δήλωσης του Elon Musk της Tesla σχετικά με τη χρήση της ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη του token, καθώς των κινήσεων καταστολής του από την Κίνα, οδήγησαν την τιμή του σε χαμηλότερα επίπεδα το τελευταίο διάστημα.

    Το Bitcoin είχε βρεθεί ξανά κάτω από τα 30.000 δολάρια στο τέλος Ιανουαρίου. Αυτό το επίπεδο στήριξης παρέμεινε ισχυρό κατά τη διάρκεια των ρευστοποιήσεων που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα, και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τον Μάιο περίπου το 35% της αξίας του.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ