Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι το «Plan A» όλου του κόσμου φέτος

Ακόμη και πριν η Ελλάδα ανακοινώσει στις 19 Απριλίου ότι θα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα υποδεχόταν Αμερικανούς –συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων– η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια στο Αιγαίο βρισκόταν στα ύψη.

Το ενδιαφέρον ξεκίνησε τον Μάρτιο. Εκείνο τον μήνα, η Emirates ανακοίνωσε ότι θα δρομολογούσε νέες πτήσεις μεταξύ Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ) και Αθήνας. Μέρες μετά, έγινε γνωστό ότι κάποια κρουαζιερόπλοια θα άρχιζαν να κάνουν ταξίδια στα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο. Όλα αυτά αποτέλεσαν προάγγελο των καλών ειδήσεων που ακολούθησαν, με τις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα να εξακοντίζονται.

Ως αποτέλεσμα, ο ιστότοπος κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων Hopper κατέγραψε αύξηση 75% στις αναζητήσεις για εισιτήρια μετ’ επιστροφής και το πρακτορείο διακοπών πολυτελείας Virtuoso άλμα 225% στις νέες κρατήσεις για ξενοδοχεία σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα ελληνικά νησιά.

Και η τάση αυτή ενισχύεται όλο και περισσότερο, σημειώνει το Bloomberg.

«Η Ελλάδα είναι το «Plan A» όλων», υπογραμμίζει ο Paul Tumpowsky από το πρακτορείο Skylark. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανοίγοντας πρώτοι, θα έχουν κρατήσεις από τις αρχές της καλοκαιρινής σεζόν αφού οπουδήποτε αλλού οι πτήσεις δεν είναι σίγουρες», εξηγεί. «Εάν ελπίζετε να οργανώσετε ένα ταξίδι στη Γαλλία τον Αύγουστο, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα μέχρι η πολιτική ανοίγματος της χώρας να γίνει πιο σαφής. Στο μεταξύ, για την Αθήνα έχουν πτήσεις αυτήν τη στιγμή όλες οι μεγάλες αεροπορικές και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν κι άλλες εταιρείες που θα βάλουν πτήσεις προς τα εκεί το συντομότερο δυνατό».

Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν είναι μόνο άφθονα, αλλά και πιο προσιτά από το συνηθισμένο, με την Hopper να αναφέρει κατά μέσο όρο κέρδος 25% για εισιτήρια μετ’ επιστροφής από τις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις τιμές του 2019. Αν κάνετε κράτηση σύντομα, υπολογίστε ότι θα πληρώσετε περίπου 800 δολάρια, λέει η εταιρεία, όταν προ πανδημίας το ίδιο πακέτο κόστιζε 1.080 δολάρια.

Αισιοδοξία υπάρχει και για την πρόοδο του εμβολιασμού στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής δώσει προτεραιότητα σε οποιονδήποτε εργάζεται στον τομέα του τουρισμού και εκτιμά ότι όλοι οι ενήλικες θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Ιουνίου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι εύκολο να προγραμματίσει κανείς ένα ταξίδι. Οι ταξιδιώτες κατευθύνονται συχνά στους ίδιους γνωστούς προορισμούς, ανεξάρτητα από το αν θέλουν να το ρίξουν έξω ή να ξεκουραστούν με την οικογένειά τους.

«Έχεις πάντα την αίσθηση ότι δεν το έχεις εξετάσει σε βάθος», λέει ο David Prior, το ταξιδιωτικό κλαμπ Prior του οποίου άνοιξε μόλις γραφεία στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστούς θησαυρούς της χώρας, όπως οι Σπέτσες όπου δεν χρειάζεται να έχει κάποιος αυτοκίνητο ή μια επίσκεψη στις απόκρημνες εκκλησίες των Μετεώρων. «Οι τροχοί αρχίζουν να κινούνται», λέει ο Prior. “Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα υπέροχο καλοκαίρι”.

Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, στη Μύκονο και Σαντορίνη, αγορές που έχουν υψηλές τιμές και εξίσου υψηλή ζήτηση, μπορεί να βρει κανείς συνήθως εντυπωσιακά πολυτελή νέα ξενοδοχεία. Το ίδιο ισχύει και φέτος, αλλά ανοίγουν επίσης εκπληκτικά νέα ξενοδοχεία και σε ανέλπιστα μέρη, από τα μπουτίκ ξενοδοχεία της Αθήνας έως νησιά με λιγότερους επισκέπτες, όπως η Αντίπαρος.

Brown Hotel Acropol, Αθήνα: Η γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα Brown με έδρα το Ισραήλ έφτιαξε το πρώτο της κατάλυμα στην Αθήνα, όπου διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ταράτσες της πόλης για ηλιοθεραπεία.

Kalesma Μύκονος: Οι 25 σουίτες διαθέτουν ιδιωτικές, θερμαινόμενες μικρές πισίνες με θέα στη θάλασσα και βεράντες αρκετά μεγάλες για ιδιωτικά γεύματα ή περιποιήσεις spa.

Calilo Hotel, Ίος: Οι ντόπιοι ιδιοκτήτες αυτού του ιδιαίτερου νέου ξενοδοχείου, φύτεψαν σχεδόν 70.000 δέντρα, έφτιαξαν έναν βιολογικό κήπο και έχτισαν 15 φιλικές προς το περιβάλλον σουίτες και βίλες.

Blue Palace Resort, Κρήτη: Βίλες και σουίτες ανάμεσα σε γιασεμιά, με πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία και ελικοδρόμιο. Υπάρχει επίσης ένα παραδοσιακό ψαροκάικο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπάρμπεκιου στη θάλασσα, και ένας υπαίθριος κινηματογράφος στην ακτή.

The Rooster, Αντίπαρος: Ανοίγει τον Ιούνιο για όσους ψάχνουν το αντίδοτο στις ξέφρενες νύχτες της Μυκόνου. Πρόκειται για 17 βίλες και σουίτες στην παραλία Λιβάδια, στην ήσυχη, δυτική ακτή της Αντιπάρου.

Oku, Kωs: Μόνο για ενήλικες, αναμένεται να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή του νησιού όταν ανοίξει αυτόν τον μήνα. Με μποέμ, σουίτες τύπου μπανγκαλόου (πολλές από τις οποίες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και τις δικές τους βεράντες) και spa με βότανα και ελαιόλαδο.

Βίλες και άλλα

Το White Key Villas που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση πολυτελών κατοικιών σε όλα τα ελληνικά νησιά, για το 2021 εισάγει πέντε νέα project. Μεταξύ αυτών, η Villa Fanya στη Σύρο και η  βίλα 6 υπνοδωματίων Santhia στην πολύβουη Πάρο.

Ο νέος ανταγωνιστής της White Key είναι η One Fine Stay, που επεκτείνεται στην Ελλάδα με 39 πολυτελή σπίτια. Βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αλλά με τιμές που ξεκινούν από περίπου 650 δολάρια ανά διανυκτέρευση και χωρητικότητα για οκτώ ή περισσότερους επισκέπτες.

Και υπάρχουν και οι μικρότεροι παίκτες της τουριστικής αγοράς. Φέτος, το Santorini Sky έχει γίνει γνωστό για τις πέντε βίλες που διαθέτει πάνω από τους περίφημους μπλε τρούλους του νησιού.

Επίσης, υπάρχουν τα τρία παραδοσιακά σχεδιασμένα σπίτια που απαρτίζουν την Kastelli Blu Residences, στο νησί της Καλύμνου, όπου υπάρχουν διαδρομές αναρρίχησης παγκόσμιας κλάσης.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση