F

Business

Ποια είναι η εισπρακτική εταιρεία Qualco με μέτοχο τον Τσακαλώτο

  • NewsRoom

Ορέστης Τσακαλώτος. Επικεφαλής Qualco


Στις αρχές Νοεμβρίου, η είδηση πως μια εισπρακτική εταιρεία με μέτοχο τον εξάδελφο  Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστη Τσακαλώτο, αναλάμβανε τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ, έφερνε σε μεγάλη αμηχανία τον υπουργό οικονομικών. Τόσο που το υπουργείο αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «μια συγγενική  σχέση δεν σημαίνει και ιδιαίτερες επαφές – πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις…» Η Qualco επανέρχεται στο προσκήνιο έναν μήνα αργότερα, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, το μεσημέρι της Τρίτης. Ποια είναι όμως η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, την οποία ο υπουργός Οικονομικών δεν θα ήθελε ούτε να ακούει;

 

Η εισπρακτική εταιρεία Qualco θεωρείται απ’ τις αναπτυσσόμενες εταιρείες διαχείρισης οφειλών στην χώρα. Μάλιστα, στόχος της είναι να διευρύνει τις εργασίες της, πράγμα που θεωρεί πως θα μπορέσει να καταφέρει μετά τη  μεγάλη «δουλειά» με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από τη διοίκηση της ΔΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ενέκρινε την ανάθεση στην Qualco του έργου της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της Επιχείρησης για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της. Υπεργολάβοι του έργου είναι οι IBM Hellas A.E, Deutsche Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK Ltd., ΚΑΠΑ Research Α.Ε., και Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία και η Finacity Corporation η οποία εμπλουτίζει το έργο της κοινοπραξίας με την εμπειρία της.

Με βάση το συμφωνητικό που ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΗ η αμοιβή του αναδόχου, της Qualco δηλαδή, θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών, ενώ το ποσό που αναμένεται να λάβει κυμαίνεται γύρω στα 12 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς η εταιρεία επιχειρεί να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά, ενόψει των νέων προοπτικών που φέρνουν οι αλλαγές στις πολιτικές γύρω από τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

Ο ρόλος του Ορέστη Τσακαλώτου

Σύμφωνα με το επίσημο προφίλ της εταιρείας, η λειτουργία της ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης 10ετίας και ειδικεύεται στην οργάνωση και διαχείριση ανεξόφλητων οφειλών προσφέροντας ένα «μπουκέτο» υπηρεσιών ανάλυσης, συμβουλευτικής αλλά και διαχείρισης χρέους.

Ο Ορέστης Τσακαλώτος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qualco από το 1998. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, «ο Ορέστης θέτει το όραμα και την υψηλής επιπέδου στρατηγική. Ωθεί σε τροχιά ανάπτυξης και ορίζει τις αλλαγές στην εταιρεία. Είναι υπεύθυνος για τις προτάσεις προς τους πελάτες».

Το όραμα αυτό περιλαμβάνει, όπως φαίνεται και την επέκτασή της στο εξωτερικό. Άλλωστε, τα κεντρικά της γραφεία  είναι στη Βρετανία ενώ το κέντρο ανάπτυξης της στην Ελλάδα, στο Μαρούσι. Ωστόσο διαθέτει γραφεία σε Γαλλία, Κύπρο και Βραζιλία ενώ σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της, έχει 70 πελάτες σε 15 διαφορετικές χώρες για τους οποίους αναλύει την αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων τους, συντονίζει τις εισπράξεις και βελτιώνει τις επιδόσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ντου» του Ρουβίκωνα στην εισπρακτική εταιρεία Qualco του εξάδελφου του Τσακαλώτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επισήμως στην Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου το κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Qualco, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο… νονός


ΣΧΟΛΙΑ