• Big Story

    Ίων Βαρουξάκης: Χρωστάει μισθούς 11 μηνών – Σε απεργία πείνας προχώρησε το πλήρωμα ενός πλοίου του

    Ίων Βαρουξάκης ναυτιλία

    Ίων Βαρουξάκης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FreeSeas


    Νέα προβλήματα για τη ναυτιλιακή FreeSeas, συμφερόντων του εφοπλιστή Ίωνα Βαρουξάκη, έρχεται να φέρει η απεργία πείνας στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει τα μέλη του πληρώματος ενός εκ των φορτηγών πλοίων της, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί 11 μηνών.

    Ειδικότερα, τα 22 μέλη του πληρώματος ουκρανικής καταγωγής του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου Free Neptune (χωρητικότητας 30.838-dwt και κατασκευής 1996), σύμφωνα με σχετικό email που εστάλη στο TradeWinds, δεν έχουν λάβει τις αμοιβές τους εδώ και 11 μήνες.

    Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή καθώς τους τελειώνουν οι προμήθειες και οι ναυτικοί έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ενώ είχαν αναγκαστεί να καταφύγουν στο ψάρεμα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τροφή.

    Παράλληλα, το 22μελές πλήρωμα του πλοίου της FreeSeas ισχυρίζεται πως έχει χαθεί πλήρως η επαφή με τις οικογένειές τους και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις προσωπικές τους συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

    ιων βαρουξακης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Free Neptune” της FreeSeas είναι χωρητικότητας 30.838-dwt και κατασκευής του έτους 1996

    Το πλήρωμα ισχυρίζεται πως ο κ. Βαρουξάκης εξακολουθεί να αγνοεί τα αιτήματα για την καταβολή των αμοιβών και του επαναπατρισμού τους από το καλοκαίρι, ενώ εκείνοι βρίσκονται πάνω στο πλοίο για ένα μεγάλο διάστημα που κυμαίνεται από 8 έως και 15 μήνες.

    Σύμφωνα με ένα άλλο mail που εστάλη στο TradeWinds το Νοέμβριο του 2016, το οποίο απέστειλε ένα από τα μέλη του πληρώματος, το ύψος των μισθών που χρωστάει ο εφοπλιστής ανέρχεται στα 500.000 δολάρια συνολικά.

    Σημειώνεται ότι το Free Neptune – για το οποίο ο κ. Βαρουξάκης είχε εξασφαλίσει ναυλοσύμφωνα μικρής διάρκειας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2015 – βρίσκεται αγκυροβολημένο από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους έξω από το λιμάνι του Sohar του Ομάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟι δραματικές αποφάσεις του επικεφαλής της Dolphin Μίλτου Καμπουρίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Επεκτείνεται στη χρηματοδότηση μικρών ναυτιλιακών. Όλο το project

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Μυτιληναίος: Κάνει τη μεγάλη έκπληξη και μπαίνει στη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ