• AUTO

    Δέκα χρόνια χωρίς τον McRae


    Μερικές φορές ο Θεός είναι άδικος με τους σπουδαίους της γης. Τους παίζει περίεργα παιχνίδια, τους δοκιμάζει, τους παίρνει κοντά του, λες και ζηλεύει τη δόξα τους στον μάταιο τούτο κόσμο. Οι οδηγοί αγώνων ή τουλάχιστον μερικοί από αυτούς ανήκουν στα μεταφυσικά όντα που επιβιώνουν μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια μετά τον θάνατo του CollinMcRae. Η Ford δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του μεγάλου Rallyman, του Σκοτσέζου οδηγού που γεννήθηκε και πέρασε όλη του τη ζωή μέσα σε ένα αγωνιστικό μπάκετ και συνέδεσε το όνομά του με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες του μπλε οβάλ.Όλη του τη ζωή ο  ColinMcRae την πέρασε στο έπακρο, τις χαρές, τις λύπες, τη δόξα, την πίκρα, την κατάκτηση, τη καταξίωση, τις νίκες, τις ήττες. Όλα στο έπακρο, και πάντα με την ίδια γεύση στο στόμα από τη σκόνη, τον πάγο, το καμένο ελαστικό από τις ειδικές διαδρομές που πέρασε – όπως μόνο εκείνος ήξερε να περνά!Ότι και αν οδήγησε ξεπέρασε τα όρια του! Αυτό εκφράζεται άριστα μόττο του: ‘If in doubt, flat-out’.

    Ο Colin ήταν ο αγαπημένος των θεατών αφού ήξερε πώς να ξεσηκώνει το πλήθος με τα απίστευτα περάσματά του. Από τα άλματα της Φινλανδίας, μέχρι τους νερόλακκους  της Αργεντινής και τις γρήγορες ειδικές διαδρομές της μακρινής Νέας Ζηλανδίας, ο ColinMcRae δημιουργούσε φανατικούς θαυμαστές, και όλοι έχουν να διηγηθούν μια ιστορία για την οδήγηση του. Φτιαγμένος από πάστα μεγάλου οδηγικού ταλέντου αγαπήθηκε, όσο κανένας άλλος οδηγός σε αυτόν τον πλανήτη, για αυτό και η απώλειά του είναι τεράστια για το σπορ.

    Στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του αθλήματος διότι και στα ελληνικά χώματα έβαλε τη δική του πινελιά. Ο ταχύς και ανυπότακτος ColinMcRae είναι πολυνίκης στον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του WRC, του φημισμένου σε όλο τον κόσμο, για τους κακοτράχαλους δρόμους του, το Ράλλυ Ακρόπολις. “Τo Ford Focus WRC ήταν φτιαγμένο για να αντέξει στη σκληρή δοκιμασία του Ράλι Ακρόπολις και έτσι μας έδινε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε στις  σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές πολύ γρήγορα, γιατί ξέραμε ότι δεν θα πάθαινε τίποτα! Για αυτό και είχαμε τόσο μεγάλη επιτυχία στο σκληρότερο ράλι τουπρωταθλήματος.” δήλωσε ο τότε συνοδηγός τουNickyGrist.Ο ColinMcRae έχει κερδίσει τον ελληνικό αγώνα συνολικά 5 φορές, εκ των οποίων οι 3 είναι συνεχόμενες και ήταν με Ford Focus. To Ford Focus WRC είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον μεγάλο οδηγό, μιας και  με αυτό ο Colin γεύτηκε δύσκολες νίκες και πολλές χαρές. Mπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει παγκόσμιο τίτλο με Ford, όμως άφησε στα βουνά και στις ειδικές διαδρομές όλου του κόσμου την τεράστια παρακαταθήκη του, όσο κανένας άλλος οδηγός της ομάδας και των ράλλυ.

    Το φετινό 15ο Rallylegend – αγώνας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο SanMarino – έμεινε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως ημέρα μνήμης και τιμής για τον μεγάλο Σκοτσέζο οδηγό. Το τεράστιο πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε τον φετινό αγώνα, δήλωσε έμπρακτα με τη φετινή  του παρουσία, τη μεγάλη αγάπη του προς τον ColinMcRae. Παγκόσμιοι Πρωταθλητές αλλά και ενεργοί οδηγοί του WRC ήρθαν στο Σαν Μαρίνο, από όλες τις άκρες της Γης, για να αποτίνουν φόρο τιμής στον μεγάλο Σκοτσέζο οδηγό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Hyundai Kona: Κορεάτικη απειλή…
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο ετών έγινε η Yokohama;
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σχέση έχει η Peugeot με το Gran Turismo;



    ΣΧΟΛΙΑ