210803132145_mononewsLogo_Wh

Αμαλία Μήλιου-Θεοχαράκη

Η Αμαλία Μήλιου-Θεοχαράκη είναι Managing Director στη ναυτιλιακή οικογενειακή επιχείρηση Teo Shipping Corporation Greece και είναι εγγονή του Βασίλη Θεοχαράκη.

Είναι κόρη της Αννίτας Θεοχαράκη και του Νίκου Μήλιου. Η εταιρεία που διευθύνει διαθέτει σήμερα επτά πλοία: τα Devita Wave, Blue Wave, Kastelli Wave, Shakia Wave, Mykonos Wave, Efessos Wave, Knossos Wave και όλα τα πλοία ταξιδεύουν με σημαία Κύπρου.

Η Αμαλία ξεκίνησε τη ναυτιλιακή της καριέρα το 2009 ως αναλύτρια για τους κλάδους ξηρού φορτίου και εμπορευμάτων στην ICAP Shipping στο Λονδίνο. Μετακόμισε στο Λονδίνο και έγινε ανταγωνιστική ναυλομεσίτρια και στη συνέχεια εργάστηκε στη Σιγκαπούρη μέχρι το 2013.

Ακολούθως, εργάστηκε στο τμήμα εμπορίας εμπορευμάτων του παγκόσμιου κολοσσού εμπορευμάτων Bunge SA στη Γενεύη μέχρι το 2015.

Σήμερα, είναι υπεύθυνη ναυλώσεων και πωλήσεων & αγορών στην TEO Shipping Corporation, μια οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση διαχείρισης πλοίων που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο London School of Economics & Political Science (LSE) και έχει διάκριση M.A. στο Διεθνές Εμπόριο, τα Χρηματοοικονομικά Εμπορευμάτων και τη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ασχολήθηκε με την διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και είναι Μέλος του Institute of Chartered Shipbrokers ως λέκτορας Dry Cargo Chartering του HMC/ICS Greek Branch από το 2016.

Η πολύμορφη υψηλή μόρφωση της Αμαλίας Μήλιου – Θεοχαράκη της δίνει τη δυνατότητα να διατυπώνει τις απόψεις της για τη ναυτιλία και να δείχνει συχνά τις κοινωνικές της ευαισθησίες στα παιδιά.

Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: