• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: «12 στα 12» για τον Dow Jones και τώρα… FED

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Tην 12η ανοδική του συνεδρίαση, αν και οριακά σε θετικό έδαφος, συμπλήρωσε στη Wall Street ο Dow Jones, με την αγορά να αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις της FED αλλά και μια σειρά αποτελεσμάτων από τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.

    Ειδικότερα, στο καλύτερο του σερί από το 2017, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.438,07 μονάδες με οριακή άνοδο 0,08%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 4.567,50 μονάδες με άνοδο 0,28%. Ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε στις 14.144,56 μονάδες με άνοδο 0,61%.

    Η αγορά αναμένει από τη FED να ανακοινώσει αύριο μια νέα άνοδο των επιτοκίων της κατά 25 μ.β., οδηγώντας τα επιτόκια της στο 5,25% με 5,50%. Ωστόσο, όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν από τον Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να δουν τις σκέψεις των αξιωματούχων της FED το επόμενο διάστημα.

    Πάντως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 1,8% φέτος – αντί για 1,6% που περίμενε τον προηγούμενο Απρίλιο. Αντίθετα περιμένει ύφεση 1% το 2024.

    Εν τω μεταξύ, η αγορά είδε την Τρίτη τις 3M και Verizon να ανακοινώνουν καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, ενώ θετικά ήταν και τα αποτελέσματα των General Electric και General Motors. Μετά το κλείσιμο  αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν οι κολοσσοί Microsoft και Alphabet.

    Σε επίπεδο μετοχών, την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 30 τίτλων του Dow Jones σημείωσαν  η 3M  που έκλεισε στο +5,36%, η Microsoft στο +1,70% και η Dow  στο +1.52%. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Merck (-1,17%), Goldman Sachs (-1,18%) και Travelers (-1,59%).

    Εκτός Dow Jones, βαριές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Raytheon Technologies  κλείνοντας στο -10,24%, καθώς η εταιρεία ανέφερε ένα πρόβλημα στους κινητήρες Pratt & Whitney για αεροπλάνα, καλώντας σε απόσυρση για επιθεώρηση σε μια σειρά από αυτούς. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη της Airbus, με αρκετές αεροπορικές εταιρείες να βλέπουν τις μετοχές του να υποχωρούν την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρά κέρδη για τον χρυσό, στο +1% το WTI

    Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος για έκτη ημέρα ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Με πάνω από €1,2 δισ. κεφαλαιοποίηση η Aegean, πάνω από €510 εκατ. η Ιντρακάτ – Ιστορικό υψηλό για Cenergy, νέα κίνηση σε Alpha, Πειραιώς, ο ΑΔΜΗΕ και το WACC



    ΣΧΟΛΙΑ