• Σχόλιο Αγοράς

    Συγκρατημένη άνοδος στο Χρηματιστήριο

    • NewsRoom


    Με συγκρατημένη άνοδο και με στόχο, σε πρώτη φάση, την επάνοδο στις 930 μονάδες ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μία εβδομάδα που αναμένεται, σε γενικές γραμμές, ηπιότερη σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς λειτουργεί ευνοϊκά και το κλίμα στις διεθνείς αγορές, όπου η προσδοκία υπογραφής μιας πρώτης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, την Τετάρτη, λειτουργεί υποστηρικτικά για τα assets υψηλότερου ρίσκου.

    Στις 11:59, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε κέρδη 0,28%, στις 926,18 μονάδες. Ελαφρώς ψηλότερα τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη που ενισχύεται κατά 0,57%.

    Ανοδικά κινούνται Πειραιώς, ΕΤΕ, MIG, πιέσεις για Eurobank (ΕΥΡΩΒ) και ΟΠΑΠ.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κέρδη καταγράφουν επίσης Σαράντης και Μυτιληναίος, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται  ακόμη Τιτάν, Coca Cola HBC και ΑΔΜΗΕ.

    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,82%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,59%) και των Κατασκευών (-0,35%).

    Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 12 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.



    ΣΧΟΛΙΑ