• Σχόλιο Αγοράς

    Πάτημα για ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. η πτώση των αγορών


    Δικαιολογία για αποσυμπίεση των αποτιμήσεων; Πιθανώς…

    Από τη στιγμή που διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το άνοιγμα -1,3% του Dax γίνεται -1,86%, θα ήταν αν μη τι άλλο απίθανο να ξεφύγει το Χ.Α.

    Ο  γενικός δείκτης υποχωρεί σχεδόν 1,5%, στις 935 σε ένα άσχημο ξεκίνημα της εβδομάδας για τις αγορές. Πάνω από 2% οι απώλειες αυτή την ώρα στο Παρίσι και πτώση 0,60% προεξοφλούν τα παράγωγα για το σημερινό άνοιγμα του Dow.

    Το στίγμα δόθηκε και πάλι από την Ασία, όπου Ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 2%. Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας πλησιάζουν τα 17 εκατ. ευρώ, με περίπου 3 εκατ. ευρώ πακέτα, κυρίως στον ΟΤΕ.

    Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η Μότορ Οιλ είναι αυτή που γράφει θετικό πρόσημο, αν και οριακό με την μετοχή στα 20,30.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 79 υποχωρούν και 17 ενισχύονται, ενώ εξαίρεση στο κλίμα της πτώσης φαίνεται να αποτελούν επιλεκτικά κάποια χαρτιά των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Κορδέλου με κέρδη πάνω από 6%, MLS με περίπου 5%, Audiovisual με σχεδόν 5%, Δρομέας και Ντόπλερ, συγκεντρώνουν μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

    Η μετοχή της Ελλάκτωρ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση αυτή την ώρα, με πτώση μεγαλύτερη του 3%, στο 1,87 ευρώ.  Ισχυρή πτώση πάνω από 3% και για την Βιοχάλκο με 56 χιλιάδες τεμάχια, αλλά και την Jumbo, που υποχωρεί στα 18,76 ευρώ.

    Πτώση πάνω από 2% για την Aegean, στα 8,83 ευρώ. Οι αερομεταφορές είναι ο τομέας που πλήττεται σημαντικά από την διάδοση του κοροναϊού. Πάνω από 2% η πτώση για την ΔΕΗ, στα 4,23 ευρώ, ΕΛΠΕ, στα 8,28 ευρώ, ΕΥΔΑΠ, στα 7,50 ευρώ, ΕΧΑΕ, στα 4,93, Μυτιληναίος, στα 9,89 και Τέρνα Ενεργειακή, στα 8,13 ευρώ.

    Το άσχημο κλίμα στις αγορές υποεκτιμά την αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch σχολιάζουν οι χρηματιστές, τη στιγμή μάλιστα που ο αμερικανικός οίκος δίνει το πράσινο φως για την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 15ετίας.



    ΣΧΟΛΙΑ