• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη άνω του 4% στο Χ.Α. – Ανοδική αντίδραση σε όλα τα χρηματιστήρια

    • NewsRoom


    Θετική κίνηση, με κέρδη άνω του 4%, σημειώνει αυτήν την ώρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στις διεθνείς αγορές.

    Καταλύτη για τη σημερινή, βελτιωμένη εικόνα φαίνεται ότι αποτελεί η προσδοκία ότι υπάρχει φως στο τούνελ στο θέμα της πανδημίας. Προσδοκία ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη αυτήν τη στιγμή, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι οι επενδυτές εστιάζουν στο αισιόδοξο σενάριο, μετά και τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί παγκοσμίως για την οχύρωση της οικονομίας απέναντι στη μάστιγα.

    Είναι ενδεικτικό ότι και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 άνοιξε ανοδικά, μετά την Ιταλία που ανακοίνωσε τους λιγότερους θανάτους που έχουν καταγραφεί στη χώρα τις τελευταίες 15 ημέρες , τη Γαλλία που ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό του τελευταίου πενθημέρου και τη νέα μείωση που καταγράφηκε για τρίτη ημέρα στη σειρά στην Ισπανία.

    Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχυόταν κατά 3%, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους κλάδους των ταξιδιών, της αναψυχής και των ασφαλιστικών να καταγράφουν ισχυρά κέρδη.

    Στην εγχώρια αγορά, ισχυρή ανοδική κίνηση σημειώνουν ΕΤΕ, με κέρδη άνω του 10%, Πειραιώς, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ