• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες ρίχνουν τον δείκτη ξανά κάτω από τις 860 μονάδες

    • NewsRoom
    καραβιας-φωκιων-βασιλης-ψαλτης-παυλος-μυλωνας-χρηστος-μεγαλου

    Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς


    Πτωτικές τάσεις καταγράφει στην αρχή της ημέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να χάνει το όριο των 860 μονάδων, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

    Μετά τα θεαματικά αποτελέσματα των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Alpha αλλά και αύριο που ανακοινώνει η Πειραιώς.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 857,97 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,67% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.

    Η προσοχή της αγοράς συνεχίζει να στρέφεται στον μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης με τις υψηλές τιμές των καυσίμων αλλά και τις υψηλότερες πληθωριστικές πιέσεις ενώ στο εσωτερικό οι προκλήσεις της Τουρκίας προβληματίζουν εκ νέου τους επενδυτές.

    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων και παρά τις θετικές αξιολογήσεις από μεγάλους διεθνείς οίκους, οι τράπεζες γύρισαν ξανά σε αρνητικό έδαφος, με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,91% 3,89 να χάνει κοντά στο 1% και την Alpha στο -1,12%. Πτώση οριακά άνω του 1% και για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 4,92% 1,92 ενώ ηπιότερη πτώση σημειώνει η μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ 1,83% 7,22.

    Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,87%), της Τέρνα Eνεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,39% 18,25 (-2,98%), της ΕΥΔΑΠ (-2,3%) ενώ πτώση άνω του 1% σημειώνει και η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,54% 11,22

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,46%), της Jumbo (+0,74%), της Ελλάκτωρ (+0,62%) και της Quest Συμμετοχών (+0,58%).

    Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 32 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Αγορά μετοχών αξίας €1,69 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ