Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μετά από 20 λεπτά ο τζίρος ξεπέρασε το €1 εκατ. – Κέρδη 46% για Ελλάκτωρ από την αρχή του χρόνου

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Πανομοιότυπο άνοιγμα με αυτό των προηγούμενων συνεδριάσεων την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη στην περιοχή των 859 μονάδων και ανύπαρκτες συναλλαγές.

Και πάλι καλά, αφού η συντήρηση δυνάμεων είναι μέσα στο πρόγραμμα σε μία χρονική περίοδο που χαρακτηρίζεται από την εποχικότητα των… καλοκαιρινών διακοπών, μετακυλύοντας τις όποιες προεξοφλήσεις από το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι αγορές μοιάζουν επιφυλακτικές απέναντι στην Ελλάδα, μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, με το ελληνικό 10ετές στα επίπεδα του 3,17%, πάνω από το Ιταλικό, κάτω από 3%, όταν πριν από μία εβδομάδα η εικόνα αυτή ήταν αντίστροφη.

Η δήλωση περί πολιτικής σταθερότητας από την πλευρά της κυβέρνησης είναι κάτι που θα τιμολογηθεί σε δεύτερο χρόνο, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία εξέρχεται από την ενισχυμένη εποπτεία, αλλά ταυτόχρονα έχει να δώσει και μία μάχη στη Βουλή για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα καλά νέα εξακολουθούν να έρχονται από τις εισηγμένες, αφού από τη Δευτέρα, κάθε μέρα ανακοινώνεται κι ένα deal, με Ideal, Lamda και Eλλάκτωρ στο προσκήνιο. Η τελευταία σημειώνει τα περισσότερα κέρδη στον 25άρη 46% από την αρχή του χρόνου.

Προκαλεί αίσθηση ο λόγος της ανόδου, μετά τη δημόσια πρόταση.

Κατά τα άλλα εικόνα απραξίας και σήμερα, με τον γενικό δείκτη στις 858 μονάδες και συναλλαγές μετά από 20 λεπτά πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Κέρδη 0,5% για τον ΟΠΑΠ και 0,3% για την Coca Cola, εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Μάζεμα για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,83% 3,90 από απώλειες στα πρώτα λεπτά 1,8% σε 0,8%.

Διαβάστε επίσης:

Citi: Kαμπανάκι από τον δείκτη που προέβλεψε την ακραία πτώση στις μετοχές το 2000 και το 2007