• ΑΓΟΡΕΣ

    «Overweight» για τις μετοχές της Ευρωζώνης η Pimco

    • NewsRoom


    Θετική για τις μετοχές της Ευρωζώνης δηλώνει η Pimco, δίνοντας σύσταση «overweight», καθώς, όπως επισημαίνει η ανάπτυξη στην περιοχή κινείται πάνω από την τάση, ενώ η πολιτική της κεντρικής τράπεζας παραμένει εξυπηρετική.

    «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με την ανάπτυξη στην περιοχή να κινείται πάνω από την τάση και την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ να παραμένει εξυπηρετική», αναφέρουν, συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Pimco.

    Όπως αναφέρει η Pimco, το 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις μετοχές, με τον δείκτη MSCI World Index να ενισχύεται πάνω από 20%. Ήταν, επίσης, η καλύτερη χρονιά για τα εταιρικά κέρδη από το 2010. Το 2018 τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπεται να αναπτυχθούν κατά 10% με 12%.

    Η Pimco υπογραμμίζει πως οι προσδοκίες αυτές μπορούν να επιβεβαιωθούν αν συνεχιστεί η συγχρονισμένη παγκόσμια ανάκαμψη. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες αγορές, όπως η αμερικανική, έχουν ήδη προεξοφλήσει το πιο αισιόδοξο σενάριο, οπότε τα κέρδη πρέπει να ξεπεράσουν τις υφιστάμενες προσδοκίες για να δικαιολογήσουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

    Για το λόγο αυτό η Pimco είναι πιο επιφυλακτική απέναντι στις αμερικάνικες μετοχές σε σχέση με άλλες αγορές.

    Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, οι αναλυτές της Picmo επισημαίνουν πως η περιοχή θα επωφεληθεί από οποιαδήποτε άνοδο στις αποδόσεις, λόγω της μεγάλης έκθεσης στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αν το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξηθεί κατά 2,25% όπως προβλέπεται, τότε τα εταιρικά κέρδη θα παρουσιάσουν διψήφια ποσοστά αύξησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετά τη Moody’s και τη Novartis: Πόσο ανησυχούν όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ