• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ένας… Ετσεβίτ σαρώνει τα downloads και παίρνει 10 με τόνο

    Mehmet Ecevit


    Το καλοκαίρι του 2014 η τουρκική εταιρεία Gram Games βρισκόταν σε δύσκολη θέση οικονομικά, με μόλις 25.000 δολάρια στην άκρη. Σήμερα είναι ένας από τους πιο “καυτούς” κατασκευαστές παιχνιδιών για φορητές συσκευές, έχοντας προσελκύσει επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Τι μεσολάβησε στο μεταξύ; Ένα… καταστροφικό παιχνίδι ονόματι “1010!”.

    Πρόκειται για ένα παιχνίδι παζλ που έχει κάνει πάταγο στην Ασία, ενώ το τελευταίο διάστημα η “τρέλα” επεκτείνεται και σε άλλες ηπείρους. Το concept του, απλούστατο: ένα ταμπλό 10Χ10 που ο παίκτης πρέπει να γεμίσει με σχήματα. Κάθε φορά που συμπληρώνεται μία ολόκληρη σειρά, αυτή εξαφανίζεται και απελευθερώνει περισσότερο χώρο στο ταμπλό. Αν σας θυμίζει το κλασικό Tetris, δεν κάνετε λάθος – όμως το 1010! δεν είναι ένας “κλώνος” του Tetris, αλλά ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ίσως μάλιστα στα ατού του είναι και το γεγονός ότι, αντίθετα με το Tetris, δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου, αλλά ο παίκτης μπορεί να σκεφτεί με την ησυχία του την επόμενη κίνησή του.

    1010!
    1010!

    Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι πίσω από την Gram Games, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Mehmet Ecevit, η ιδέα του 1010! γεννήθηκε σε μία μέρα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε έναν μήνα. Όμως η επιτυχία του κρατάει πολύ περισσότερο: έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το 1010! ανακαλύπτεται καθημερινά από όλο και περισσότερους χρήστες σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, με πολλούς από αυτούς να ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι πραγματικά τους έχει καταστρέψει τη ζωή, αφού παίζουν με τις ώρες, και ορισμένοι κόβουν ακόμα και από τον ύπνο τους για να μη χάσουν λίγη ώρα παιχνιδιού.

    Φυσικά, η Gram Games δεν θα μπορούσε να επαναπαυθεί στην επιτυχία του 1010! και να σταματήσει εκεί. Τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησε το 1010! World, το οποίο επεκτείνει το concept του παιχνιδιού και ήδη σαρώνει στα downloads ανά τον κόσμο. Μάλιστα, η επιτυχία της εταιρείας έχει αποφέρει στους συντελεστές της επενδύσεις ύψους 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις οποίες η τουρκική εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει το… success story της.



    ΣΧΟΛΙΑ