Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Προσπάθεια αντίδρασης – Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Οκτώβριο 2021

Bitcoin

Bitcoin

Το Bitcoin βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, βαδίζοντας προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση του, έχει καταγράψει άνοδο άνω του 13% την τρέχουσα εβδομάδα.

Άλλα tokens όπως το Ether, το Avalanche και το Solana είχαν επίσης ισχυρή απόδοση τις τελευταίες ημέρες, συμβάλλοντας στην επιστροφή της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.

Το ράλι των μετοχών έφερε ανακούφιση στα ψηφιακά νομίσματα που έχουν πληγεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, εν μέσω της αυξανόμενης συσχέτισης που παρατηρείται μεταξύ των δύο κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.

Το Bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες άνω του 50% το 2022, επηρεασμένο από τη νομισματική σύσφιξη και μια σειρά από πτωχεύσεις στην αγορά crypto.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κόσμου βαδίζει προς την καλύτερη εβδομάδα του από τον περασμένο Οκτώβριο

«Οι αγορές ρίσκου είναι ανοδικές» και επομένως «δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται υψηλότερα», δήλωσε ο Ben McMillan, επικεφαλής επενδύσεων στην IDX Digital Assets. «Μετά από έναν χείμαρρο κακών ειδήσεων και αυξημένων ρευστοποιήσεων, πολλοί επενδυτές της αγοράς crypto εξακολουθούν να παραμένουν στο περιθώριο αναμένοντας τα επόμενα χαμηλά».

Ένα μπαράζ οικονομικών κινδύνων και η απειλή μεγαλύτερης απομόχλευσης εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίας στα κρυπτονομίσματα. Η είδηση ​​ότι οι πελάτες της χρεοκοπημένης χρηματιστηριακής εταιρείας crypto Voyager Digital Ltd. πιθανότατα δεν θα πάρουν όλα τα χρήματά τους πίσω έχει προκαλέσει ένα νέο φόβο στους επενδυτές.

«Πολλοί θεσμικοί κάτοχοι Bitcoin μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον γενικό τρόπο με τον οποίο κινείται η οικονομία», δήλωσε ο Jared Madfes, συνεργάτης της Tribe Capital.

Εάν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή «εμφανιστούν αδύναμα, ο πληθωρισμός επανέλθει ακόμη χειρότερα, και όπως φαίνεται ορισμένα γεωπολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν τις τιμές βασικών στοιχείων της οικονομίας δεν βελτιωθούν, δεν μπορώ να φανταστώ ότι βραχυπρόθεσμα το Bitcoin θα βρεθεί σε θέση bullish», υποστήριξε ο Madfes.

Διαβάστε ακόμη:

Χάνουν τους υποστηρικτές τους τα crypto-Ο Zuckerberg είναι ένας από αυτούς