• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Το profit taking στην ΔΕΗ κρατάει την αγορά

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Το πιο πρόσφατο σχόλιο για τη συνεδρίαση της Τρίτης: Χρηματιστήριο: «Βραχυκύκλωμα» στην ενέργεια, την Alpha και την Πειραιώς

    Ανεβαίνουν τα commodities, υποχωρούν και πάλι οι αγορές.

    Με το πετρέλαιο πάνω από τα 65 δολάρια το βαρέλι (Brent), οι επενδυτές βλέπουν ότι αποκαθίσταται σταδιακά η ζήτηση, αλλά οι πληγές που αφήνει στις οικονομίες ο κορονοϊός είναι μεγάλες.

    Νέο χρηματοδοτικό πακέτο ενίσχυσης 2 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ, δημοσιονομική χαλάρωση για έναν ακόμα χρόνο στην Ευρώπη με την ελληνική οικονομία να ευνοείται από τα προγράμματα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αφού το 10ετές, μετά τα επίπεδα άνω του 0,90% όπου βρέθηκε χθες, υποχωρεί την Τρίτη οριακά στο 0,88%.

    Από εκεί και πέρα, οι ήπιες διακυμάνσεις στον χρυσό, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, δείχνει ότι το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί ακόμα ασφαλές καταφύγιο, ειδικά όσο οι οικονομίες δεν έχουν βρει ακόμη τον βηματισμό τους.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, οι κινήσεις στο χρηματιστήριο συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από επιφυλακτικότητα και αδυναμία ανάληψης ρίσκου. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται οριακά 0,14%, στις 783 μονάδες, με τις συναλλαγές ούτε καν στα 5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όσο περνά ο χρόνος, οι επενδυτές, τουλάχιστον στην Ελλάδα, κατασταλάζουν, θεωρώντας ότι σε τούτη τη συγκυρία μόνο η ενέργεια μπορεί να εξασφαλίσει αποδόσεις.

    Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, συνεχίζει ανοδικά η Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63, με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Αντίδραση με κέρδη άνω του 2,5% για την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,16% 12,50, μετά την αποκάλυψη ότι η αύξηση κεφαλαίου θα αφορά τελικά όλους τους μετόχους στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

    Πάνω από 1,5% η αντίδραση σε Coca Cola και Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63, στα 26,69 και 1,44 ευρώ αντίστοιχα.

    Από εκεί και πέρα, οι αγοραστές δείχνουν την προτίμησή τους σε ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΜΟΗ ΜΟΗ 1,25% 27,58, (υποτονικά, στα 11,41 ευρώ καθώς πάει παραπίσω η έκδοση ομολογιακού), Jumbo στα 13,40, Μυτιληναίος στα 12,68 ευρώ, ΟΤΕ στα 12,33.

    Στον αντίποδα, πιέσεις για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 12,58 ευρώ, ΟΠΑΠ, στα 10,29 ευρώ, και απώλειες σχεδόν 1,3%, στα 3,59 ευρώ, για την ΕΧΑΕ. Στα 2,04 ευρώ η ΕΤΕ, στα 5,40 τα ΕΛΠΕ.

    Profit taking με απώλειες μεγαλύτερες του 2% στη ΔΕΗ και λιγότερο, 0,78%, στην Βιοχάλκο ΒΙΟ -1,07% 5,54 που υποχωρεί στα 3,82 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Μειώνει τη short θέση του το Lansdowne

    H νέα πρόεδρος της EBRD, Odile Renaud-Basso, στο mononews: Γιατί η Ελλάδα θα επανέλθει δυναμικά μετά την πανδημία

    Έρευνα PwC: Υγεία και κοινωνική μέριμνα θα ενισχυθούν από την τεχνολογία 5G



    ΣΧΟΛΙΑ