• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τα χαρτιά που οδηγούν την αγορά προς τις 870 μονάδες

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Σε ρυθμούς Recovery Fund και αυξήσεων κεφαλαίου κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αφού αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε ποια έργα θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια, ύψους 4 δισ. ευρώ μόνο για φέτος.

    Ταυτόχρονα, η αγορά αρχίζει και βλέπει αξίες στις τράπεζες, στην προοπτική δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων φέτος, ενώ το «φαινόμενο» Πειραιώς έχει «απομονωθεί».

    Όσο περνά η ώρα, δίδεται η ευκαιρία σε νέους πρωταγωνιστές να μοιράσουν αισιοδοξία στους συναλλασσόμενους. Coca Cola, Frigoglass, Μότορ Όιλ, Alpha είναι μερικές από τις μετοχές που διαγραμματικά μπορούν να δώσουν ευκαιρίες στους επενδυτές.

    Πάνω από τα 36 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο τζίρος στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει στις 867 μονάδες και με κέρδη 1,8%.

    Πάνω από 5,6% τα κέρδη που βγαίνουν στην ΕΥΔΑΠ, 4,7% στα ΕΛΠΕ, και πάνω από 3% στην Μότορ Όιλ. Πάνω από 2% η αντίδραση που βγαίνει στην Jumbo, την Eurobank και την Coca Cola, ενώ πάνω από 1,5% η αντίδραση στην Άλφα, τη Βιοχάλκο, την Ελλάκτωρ, την ΕΧΑΕ, τον ΟΛΠ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ και την Τέρνα Ενεργειακή.

    Σοβαρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για μια σειρά από μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπως η Byte, η Q&R και η Ίλυδα.

    Στη κυβέρνηση συζητείται έντονα δε, το άνοιγμα της οικονομίας με περιορισμούς την ερχόμενη Δευτέρα. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε χθεσινή του συνέντευξη μίλησε για 14 δισ. ευρώ το κόστος των μέτρων για τη θωράκιση της οικονομίας από τον κορονοϊό μέχρι και τον Απρίλιο.

    Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι την αγορά απασχολεί η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,54% 3,95, μετοχή η οποία μπορεί να ξεκίνησε με κέρδη πάνω από 3%, αλλά στη συνέχεια πέρασε στο «κόκκινο» καταγράφοντας πτώση πάνω από 2,5%.

    Επίσης, η εβδομάδα είναι κρίσιμη, αφενός λόγω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, αφετέρου λόγω των αυξήσεων κεφαλαίου. Την Παρασκευή, ημέρα αργίας για τις ξένες αγορές, πραγματοποιείται η γ.σ. της Ελλάκτωρ για την αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης στο υπουργικό: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να προσθέσει επτά μονάδες στο ΑΕΠ

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέο μήνυμα Greenhill στους μετόχους – «Ήρθε η ώρα ευθύνης»

    DBRS: Ισχυρή πρόκληση η υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ