• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Προς αποκατάσταση της… αδικίας, σηκώνουν κεφάλι οι αγοραστές

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Κίνηση πάνω από τις 574 μονάδες και με κέρδη περίπου 0,9% για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. και με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

    Δεν υπάρχει λογική ελατηρίου, δεν υπάρχει στρατηγική εκτίναξης, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για επιλεγμένες μετοχές, το οποίο τροφοδοτείται από τα κεφάλαια που βγήκαν το προηγούμενο διάστημα.

    Οι απώλειες στην αγορά είναι τραγικές, με πτώση πάνω από 8% τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει τίποτα που συνηγορεί στην αλλαγή της τάσης.

    Νωρίτερα, το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι αυτή την εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο κάνει διάφορες ασκήσεις και προσομοιώσεις για την πορεία της οικονομίας μέχρι τον επόμενο Απρίλιο. Δηλαδή, μέχρι τότε θα μπορούσε η χώρα να συνεχίζει μήνα, μήνα με κλειστή την οικονομία και με δαπάνες που αφορούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, τους ΚΑΔ και τα επιδόματα των 538 ευρώ. Ταυτόχρονα, αναμένεται από την ΕΚΤ να ανανεώσει τις αποφάσεις για στήριξη των ευρωπαϊκών ομολόγων.

    Η πτώση συνεχίζεται και σήμερα στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,83% 4,00, που υποχωρεί 2,6%, στα 0,637 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες τρεις συστημικές ενισχύονται. Πάνω από 1% η ΕΤΕ, 0,7% η Eurobank και 0,6% η Alpha.

    Από εκεί και πέρα, το διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων της Βιοχάλκο και των θυγατρικών της σε συνδυασμό με την προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ υπέρ του Μπάιντεν, δίνει ώθηση στη μετοχή που και σήμερα ενισχύεται πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Πάνω από 2% η αντίδραση για την Aegean, αφού τουλάχιστον, παρά την καραντίνα στην Ευρώπη, δεν διακόπτονται οι αεροπορικές συγκοινωνίες. Κέρδη 1,9% για τα ΕΛΠΕ, αντανακλαστικά, στα 4,28 ευρώ, 1,25% τα κέρδη για την ΜΟΗ, 1,92% για την Jumbo, στα 12,23 ευρώ, 1,08% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ και οριακά κέρδη για τον ΟΤΕ, στα 11,45 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, οι πωλητές συνεχίζουν το έργο τους στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,34% 16,60 που υποχωρεί πάνω από 1% και 0,7% η Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,36 ευρώ. Πτώση πάνω από 2% για την Coca Cola και πάνω από 15 η πτώση για τον Μυτιληναίο.

    Η αγορά κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ενισχύονται οριακά, κατά 0,4%. Το ελληνικό δεκαετές σκαρφαλώνει σε απόδοση στο 0,93%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ