• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πάτησαν τη σκανδάλη οι πωλητές…

    stock-crash market


    Παραμένουν οι ισχυρές απώλειες στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Οι απώλειες εξακολουθούν πάνω από 2,5%, με τον γενικό δείκτη να έχει απομακρυνθεί αισθητά από τις 630 μονάδες, επίπεδα που θεωρούνται κομβικά για την τάση μεσοπρόθεσμα. Η αγορά υποχωρεί στις 616,58 μονάδες και με τις συναλλαγές έπειτα από μία ώρα συνεδρίασης, στα 8,54 εκατ. ευρώ.

    Οι επενδυτές βρίσκονταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη από τα πρώτα… δευτερόλεπτα, αφού στα πρώτο δίλεπτο των συναλλαγών ο τζίρος διαμορφωνόταν πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εντολές πώλησης που διοχετεύθηκαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος κινείται στα όρια της στήριξης των 300 μονάδων, με πρώτο θύμα την Alpha.

    H Alpha έχασε και τα 0,50 ευρώ και κινείται προς τα ιστορικά της χαμηλά, τα 0,48 ευρώ, με την πτώση από την αρχή του χρόνου να ξεπερνάει το… 74%. Σήμερα η πτώση, τουλάχιστον μέχρι τώρα αγγίζουν το 4,18%.

    Πτώση 4,8% για την Πειραιώς και σχετικά βελτιούμενη η εικόνα για Εθνική και Eurobank που υποχωρούν κατά 3,3% και 2% αντίστοιχα.

    Από εκεί και πέρα, πάνω από 4% η πτώση στην Aegean, σχεδόν 4,9% για την Ελλάκτωρ και 4% για τον Μυτιληναίο, που έχασε τα 8 ευρώ και υποχωρεί στα 7,76 ευρώ. Πάνω από 3% οι απώλειες για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και πάνω από 2% για τον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, την Μότορ Όιλ, την ΕΧΑΕ και τη Βιοχάλκο που ωστόσο, είχε ξεκινήσει με 1% άνοδο.

    Σύμφωνα με την αγορά, οι επενδυτές επιλέγουν να μειώσουν τις θέσεις τους μετά τις νέες προκλήσεις των τούρκων. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει αποπλεύσει με συνοδεία του πολεμικού ναυτικού, ενώ τις κινήσεις της γειτονικής χώρας παρακολουθεί ο ελληνικός (στόλος).

    Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει με NAVTEX την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Στις 12.00 συνέρχεται το ΚΥΣΕΑ.

    Το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένει ήπια θετικό με τον δείκτη Dax στην Φρανκφούρτη να ενισχύεται 0,3% και τον Cac στο Παρίσι πάνω από 0,7%.

    Το ελληνικό 10ετές εξακολουθεί να μοιράζει συγκινήσεις, αφού βρίσκεται στα όρια του 1%. Σε αντίθεση με το τουρκικό που ξεπερνάει το 14,7% και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα το ΔΝΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ