• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα στους πωλητές σε Alpha, ΕΤΕ και Eurobank – Σε ποια μικρά χαρτιά παρατηρείται κίνηση

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Συσσώρευση και μάζεμα γύρω από τα χθεσινά επίπεδα κλεισίματος, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Ο γενικός δείκτης κινείται στην περιοχή των 899 – 898 μονάδων με μικρές διακυμάνσεις και ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο λίγο πάνω από 1 εκατ. Ευρώ. Μικρές απώλειες σε Eurobank, Alpha και Εθνική, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και σήμερα για τα small caps με την Λανακάμ, τη Δομική Κρήτης, Q&R και Byte να προηγούνται σε κέρδη στο ξεκίνημα. Δυναμική φαίνεται ότι αναπτύσσεται και στο Jumbo.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά φαίνεται ότι παίρνει γραμμή από την διεθνή τάση. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται στο φάσμα των νέων ιστορικών υψηλών. Το να υπάρξουν αναταράξεις είναι κάτι που θεωρείται εντός προγράμματος.

    Ταυτόχρονα, στην αγορά η κίνηση που έχει βγει τις τελευταίες μέρες στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις αφορά περισσότερο σε σενάρια και σε υποθέσεις εργασίας για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον. Για παράδειγμα, το deal Chipita – Mondelez άνοιξε την όρεξη για σενάρια στον κλάδο των τροφίμων στο Χ.Α., φέρνοντας στο προσκήνιο μετοχές, όπως ο Καραμολέγκος, οι Μύλοι Λούλη και την ΕΛΓΕΚΑ.

    Κατά τα άλλα, οριακές είναι οι απώλειες στις τράπεζες, 0,55% για τον δείκτη τους, με την Alpha ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 να υποχωρεί οριακά στο 1,08 ευρώ, η ΕΤΕ ΕΤΕ 2,00% 7,66 περισσότερο, πάνω από 1% στα 2,60 ευρώ. Μικτή τάση στα διυλιστήρια, με την ΜΟΗ να υποχωρεί οριακά στα 14,86 ευρώ, ενώ τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,36% 8,28 ενισχύονται 0,92%.

    Νέες απώλειες κοντά στο 2% για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 η ΔΕΗ υποχωρεί κάτω από τα 9 ευρώ, στα 8,95 ευρώ, κέρδη δε, για τη Cenergy και μικρές απώλειες για τον Τιτάνα.

    Η τάση είναι μικτή, η αγορά δεν έχει βρει κατεύθυνση και αναμένει σαφέστερα μηνύματα, σημειώνουν οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν συνέχεια της συσσώρευσης μεταξύ των 890 – 915 μονάδων.

    Σε κάθε περίπτωση, η αγορά σταδιακά αρχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων, ειδικά όσο οι μερισματική απόδοσή της, διαμορφώνεται σχεδόν στο διπλάσιο από τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, στο 5,2% για το Χ.Α., έναντι 2,6%.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα

    Όλοι εναντίον όλων στο διαγωνισμό των 515 εκατ. ευρώ για τις ταυτότητες

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έλαβε 8 άδειες αποθήκευσης για 950 ΜW



    ΣΧΟΛΙΑ