• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Απομακρύνεται κάτω από τις 800 μονάδες

    Wall Street


    Το… μαρτύριο της σταγόνας της σταγόνας, σιγά – σιγά, γίνεται η απομάκρυνση των αγορών από τα ιστορικά τους υψηλά.

    Από τις 14.000 μονάδες ο Dax απομακρύνεται από τις 14.000 μονάδες, στις 13.900 και ο Dow από τις 31.000 μονάδες, δίδοντας την εντύπωση ότι δημιουργείται ένα κλίμα αστάθειας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η οποία επηρεάζει και το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. απομακρύνθηκε από τις 820 μονάδες προς τις 794 μονάδες χθες, αλλά και σήμερα, παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη βγαίνουν κάποιες εντολές αγορών στα τραπεζικά χαρτιά. Εντολές, που μάλλον είναι αδύναμες, καθώς οι επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανησυχούν για την επέλαση του τρίτου κύματος της πανδημίας το οποίο προεξοφλείται ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στα ΑΕΠ της ευρωζώνης και των ΗΠΑ.

    Ήδη, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι η χρονιά έκλεισε με διψήφιο ποσοστό ύφεσης στην Ελλάδα και πως οι κρατικές ενισχύσεις θα συνεχιστούν όσο η οικονομία παραμένει κλειστή, για το λόγο αυτό προέχει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

    Από εκεί και πέρα τα δύο μεγάλα play της αγοράς στο ταμπλό είναι η δημόσια εγγραφή της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88.

    Πάνω από 4 εκατ. Ευρώ ο τζίρος στο ταμπλό, μετά από 35 λεπτά συνεδρίαση, ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός, ενδεικτικός της επιφυλακτικότητας. Πάντως, κάποια χαρτιά από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις φαίνεται ότι ανακάμπτουν και αποτελούν διέξοδο για γρήγορα κέρδη. Βιοκαρπέτ, Ικτίνος, Ίλυδα, Αλουμύλ, αυτές που ξεχωρίζουν, χωρίς μεγάλο όγκο.

    Βαρίδι φαίνεται ότι αποτελούν οι μετοχές των Βιοχάλκο, στα 3,52, ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 στα 7,39 ευρώ, ΕΛΠΕ στα 5,60ευρώ, Eurobank στα 0,57, Jumbo στα 13,35 ευρώ με απώλειες σχεδόν 3%, Μυτιληναίος, στα 12,19, OΠΑΠ στα όρια των 11 ευρώ, Πειραιώς στο 1,13 και Τέρνα Ενεργειακή στα 13,54 ευρώ.

    Μικρά κέρδη κάτω από 1% για ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, Aegean, Alpha, MOH, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατ. δόσεις εμβολίων – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

    Τράπεζα Πειραιώς: Στις 14 Ιανουαρίου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο ΧΑ των 394.400.000 νέων μετοχών

    Το Μαξίμου στηρίζει το IPO της Εθ. Ασφαλιστικής και η κρίσιμη ημέρα για τους Μπάκο και Καυμενάκη



    ΣΧΟΛΙΑ