• Business Of Fashion

    Versace: Μήνυση κατά της Fashion Nova για το θρυλικό φόρεμα της Τζένιφερ Λόπεζ

    • NewsRoom


    Ο ιταλικός οίκος μόδας Versace αναγκάστηκε να κινηθεί νομικά εναντίον του brand Fashion Nova για την αντιγραφή ενός από τα πιο διάσημα σχέδια του.

    Αφορμή ήταν το θρυλικό φόρεμα «Jungle» του οίκου Versace που φόρεσε για πρώτη φορά η Τζένιφερ Λόπεζ στα μουσικά βραβεία Grammys το 2000. Πάντως, αυτή δεν είναι είναι η πρώτη φορά που ένα brand γρήγορης μόδας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τα σχέδια του.

    Η Τζένιφερ Λόπεζ το 2000 στα μουσικά βραβεία Grammy, φορώντας το iconic Jungle φόρεμα από τον οίκο Versace

    Το label Fashion Nova είχε αντιγράψει και άλλα σχέδια του οίκου όπως το μαύρο – χρυσό Barocco και το Pop Hearts, σχέδια που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Μάλιστα, στην ίδια θέση με τον διάσημο οίκο είχε βρεθεί και η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έκανε μήνυση σε άλλο fast fashion brand, ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων, για την αντιγραφή των ρούχων της.

    Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Versace αναφέρει στην αγωγή της: «Η ικανότητα της Fashion Nova να βγάζει τόσο γρήγορα καινούργια ρούχα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προθυμία της να αντιγράψει τα σχέδια που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, τα εμπορικά σήματα και τα στοιχεία του εμπορικού σήματος γνωστών σχεδιαστών όπως ο Versace, και να εμπορεύεται τις δημιουργικές τους, προσπάθειες προκειμένου να ενισχύσει το bottom line της Fashion Nova».



    ΣΧΟΛΙΑ