Titans

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΗΣ

Επιχειρηματίας

Τον συνοδεύει το προσωνύμιο «αόρατος μεγιστάνας», καθώς είναι η εμβληματικότερη ίσως φυσιογνωμία ανθρώπου… αλλεργικού με τη δημοσιότητα. Κανένας, βέβαια, δεν αμφιβάλλει για την τεράστια επιδραστική ισχύ του 73χρονου σήμερα, Έλληνα κροίσου, Σπύρου Λάτση.

Η συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε στις 25 Ιουλίου του 2019, ήταν η αφετηρία για την ουσιαστική εκκίνηση του γιγαντιαίου επενδυτικού project στο Ελληνικό. Ένα project, το οποίο στην κυριολεξία το έχει πάρει πάνω του ο Σπύρος Λάτσης, κάνοντας την ηχηρότερη επιχειρηματική κίνηση της χρονιάς.

Γεγονός το οποίο και πιστοποιήθηκε, με τον πλέον παραστατικό τρόπο, από την κεφαλαιακή αύξηση των 650 εκατ. ευρώ της Lamda Development. Έχουσα πλέον τον καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του αναπτυξιακού έργου και της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως βασικός μέτοχος της Lamda, ο Σπύρος Λάτσης εισέφερε 329 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή αύξηση, που είναι η μεγαλύτερη στη χρηματιστηριακή αγορά τα τελευταία 12 χρόνια, εξαιρουμένων των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων.

Το πόσο σημαίνουσα είναι η παρουσία του Έλληνα μεγιστάνα στο επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας συνάγεται και από την ισχυρή θέση του στα ΕΛΠΕ, όπου κατέχει το 45,5%. Μάλιστα, αν αθροιστούν οι αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων σε Lamda και ΕΛΠΕ, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στα τέλη του 2019, τότε ο μετοχικός πλούτος του Σπύρου Λάτση ανέρχεται σε 1,9 δισ. ευρώ. Και είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλου Έλληνα επιχειρηματία, που έχει παρουσία στον αθηναϊκό «ναό του χρήματος».

Όλες οι κινήσεις Λάτση γίνονται μέσω εταιρειών που ανήκουν στον ομώνυμο όμιλο. Ο οποίος, μετά την αποχώρησή του από τις τράπεζες, έχει στρέψει την προσοχή του στην ενέργεια και, φυσικά, στον ευρύτερο τομέα της αξιοποίησης ακινήτων. Ο Σπύρος Λάτσης διαμένει μόνιμα στη Γενεύη, επισκέπτεται σποραδικά την Αθήνα και την οικογενειακή βίλα των 40 στρεμμάτων στην Εκάλη, ενώ διατηρεί πάντα στενούς δεσμούς με τη μητέρα του, Εριέττα, και τις αδελφές του, Μαριάννα και Μαργαρίτα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα