Titans

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Εφοπλιστής

Το πιο προβεβλημένο μέλος της οικογένειας Αλαφούζου διακρίνεται για τις επιτυχίες του στον κλάδο της ναυτιλίας, αλλά και για την κοινωνική δράση που έχει αναπτύξει στους τομείς του περιβάλλοντος και της κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑΙ, του οποίου είναι επικεφαλής.

Ως επικεφαλής της οικογενειακής ναυτιλιακής Kyklades Maritime Corporation, που δραστηριοποιείται στην αγορά των τάνκερ, έδωσε έμφαση το 2019 στις παραγγελίες νέων πλοίων, που αναμένεται να παραλάβει το 2020 και το 2021.

Παράλληλα, εστίασε στην ισχυροποίηση της νεότερης ναυτιλιακής του ομίλου, της Okeanis Eco Tankers, που συστάθηκε το 2018 και παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα της οικογένειας Αλαφούζου να αναζητήσει κεφάλαια από τις αγορές, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι μετοχές της Okeanis διαπραγματεύονται εδώ και έναν χρόνο στο χρηματιστήριο του Όσλο, ενώ αρκετοί ισχυροί επενδυτές έχουν δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν, συμμετέχοντας στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Ως εμπνευστής του Αστικού μη Κερδοσκοπικού Φορέα «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ο Γιάννης Αλαφούζος συμβάλλει στην προώθηση του εθελοντισμού με απώτερο στόχο τη μέριμνα για ευπαθείς ομάδες της χώρας, με συγκεντρώσεις τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων και τη χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά με οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, προωθεί δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, διοργανώνοντας αναδασώσεις και καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Βεβαιότατα, η ανάμειξή του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά κυρίως η ιδιοκτησία σχέση με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είναι εκείνες που φέρνουν στο προσκήνιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Με τα media να είναι εκείνα που «φωταγωγούν» περισσότερο την επιδραστικότητά του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα