Titans

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΑΥΙΔ

Πρόεδρος Coca Cola HBC

Τέσσερα χρόνια συμπλήρωσε στο τιμόνι του προέδρου του ομίλου Coca Cola HBC ο Αναστάσης Δαυίδ, συνεχίζοντας επάξια το έργο του πατέρα του, Γιώργου Δαυίδ, του ηγήτορα της πολυεθνικής βιομηχανίας που συμπλήρωσε πέρυσι 50 χρόνια επιχειρηματικής ζωής.

Υπό την καθοδήγηση πλέον του Αναστάση Δαυίδ, εδραιώνεται η θέση του ομίλου της Coca Cola HBC ως πολυεθνικού γίγαντα, με πωλήσεις της τάξης των 5,31 δισ. ευρώ μόνο στο 9μηνο της προηγούμενης χρήσης, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε την παρουσία της στις ξένες αγορές, μέσω εξαγορών, ειδικά σε Ιταλία και Σερβία.

Διαπραγματεύεται σε δύο χρηματιστήρια, πρωτογενώς στο Λονδίνο και δευτερογενώς στην Αθήνα με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στις αρχές της φετινής χρονιάς σε 11,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισηγμένη στην ελληνική αγορά και ταυτόχρονα για την εταιρεία που επηρεάζει, περισσότερο από κάθε άλλη, την καθημερινή διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη. Την ίδια ώρα, απασχολεί περισσότερους από 28.212 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παρουσία στην Ελλάδα.

Η τεράστια αυτή επιχειρηματική οντότητα, που πλέον εκφράζεται από τη νέα γενιά του Αναστάση Δαυίδ, έχει τεράστιο αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία. Σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την περίοδο 1969-2018, η συνολική συνεισφορά της Coca Cola στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια της παρουσίας της υπολογίζεται σε 76,5 δισ. ευρώ, σε τιμές 2018. Η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) εκτιμάται σε 2 δισ. ευρώ (1,1% του ΑΕΠ το 2018).

Ο Αναστάσης Δαυίδ, έχοντας στα χέρια του το τιμόνι του πολυεθνικού γίγαντα της εμφιάλωσης, έχει αναμφισβήτητα τεράστια επιρροή, όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό σκηνικό. Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα να ηγείσαι ενός ομίλου σαν κι αυτόν της Coca Cola HBC.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα