Pioneers

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος Αθηναίων

Με δύναμη από την… Ευρυτανία, ο Κώστας Μπακογιάννης έγινε σε ηλικία 41 ετών ο νεότερος δήμαρχος της πρωτεύουσας.Ο γιος της Ντόρας και του Παύλου Μπακογιάννη έχει κατοχυρώσει εδώ και χρόνια το προφίλ ενός αντισυμβατικού πολιτικού, που ταυτόχρονα όμως είναι και εντός πλαισίου. Φρέσκος και άνετος στις δημόσιες εμφανίσεις του, ακόμα κι όταν βρεθεί στο πλατό με τον τσολιά της «Ελληνοφρένειας» απαντώντας στις τολμηρές ερωτήσεις του. Μετρημένα λόγια με έμφαση στην ουσία. Δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την ιστορία του ονόματος και της οικογένειάς του, με την προσωπική του πορεία να κερδίζει στην αναμέτρηση.

Τα παιδικά του χρόνια χαράχτηκαν ανεξίτηλα από τη δολοφονία του πατέρα του από τη «17 Νοέμβρη». Έχει δηλώσει ότι θέλει να φανεί αντάξιός του σε επίπεδο ηθικό και αποτελεσμάτων και, ταυτόχρονα, ότι θέλει να είναι ο πατέρας του Παύλου (αναφερόμενος στον γιο του) και όχι ο γιος του αδικοχαμένου Παύλου (αναφερόμενος στον πατέρα του), διεκδικώντας το δικαίωμα να αποδείξει ο ίδιος την αξία του. Και η μέχρι τώρα πορεία του τον δικαιώνει.

Έπειτα από σπουδές στην Αμερική και εμπειρία συμβούλου σε Ευρωκοινοβούλιο, Παγκόσμια Τράπεζα και Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, εισέρχεται στον στίβο της πολιτικής ως Δήμαρχος Καρπενησίου στα 32 του χρόνια και στα 36 του εκλέγεται Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Δείγματα όλα αυτά της αυξημένης προσωπικής του εμβέλειας στην κοινωνία. Κάτι το οποίο καταδείχθηκε περίτρανα και με την εκλογή του στον Δήμο της Αθήνας. Όπου τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά.

Ξεχωρίζει η παρέμβασή του έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι ανορθογραφίες από πρόσωπα που κατέχουν θέση ευθύνης στον Δήμο. Όπως φάνηκε και από την αποπομπή της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις».

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θέσει ως προτεραιότητα για την Αθήνα τον πολιτισμό της καθημερινότητας, της πραγματικής ζωής και δεν πιστεύει σε ουτοπίες. Στοίχημα εξαιρετικά φιλόδοξο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα