Pioneers

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δήμαρχος Τρικάλων

Πώς είναι μια hi-tech πόλη; Αν είσαι από τα Τρίκαλα το ξέρεις. Αν πάλι επισκεφθείς την πόλη, παίρνεις μια καλή γεύση και επιστρέφεις στη δική σου όλο ζήλεια.

Ο άνθρωπος στον οποίο κυρίως οφείλεται η μεταμόρφωση της θεσσαλικής πρωτεύουσας είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, που φέτος επανεξελέγη πανηγυρικά στο πόστο του από τον πρώτο γύρο. Λίγο καιρό αργότερα εξελέγη και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Χάρη στον Δημήτρη Παπαστεργίου τα Τρίκαλα –ή τα SmartTrikala- είναι από τις πρώτες πόλεις που ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν την εποχή του 5G στην Ελλάδα, την ώρα που άλλοι δήμοι διστάζουν και φοβούνται, καταγγέλλοντας σχέδιο… στείρωσης των δημοτών.

Οι Τρικαλινοί ήδη απολαμβάνουν ηλεκτρονικές δημοτικές υπηρεσίες που διευκολύνουν τη ζωή τους, ενώ πρόσφατα ο δήμαρχος έγινε (πάλι) καλή είδηση, επειδή χάρισε στους συμπολίτες του το κόστος υδροδότησης για τέσσερις μήνες, ως συγγνώμη που δεν κατάφερε να υλοποιήσει έργα μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα, όπως είχε δεσμευτεί.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο δήμαρχος που κάνει χρήση της δυνατότητας για Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, όπου και όσο χρειάζεται για να καλυφθούν ανάγκες του δήμου.

Και μέσα σε όλη αυτή τη δημιουργία, ας μην ξεχνάμε την ωραία εικόνα της πόλης, μια από τις βασικές υποχρεώσεις κάθε δημοτικής αρχής. Πρόσφατα, μάλιστα, ο δήμος έβγαλε ξαπλώστρες και ομπρέλες στις όχθες του Ληθαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών ανάδειξης του ποταμιού που διατρέχει τα Τρίκαλα.

Επιπλέον, κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στην πόλη για να δουν τον Μύλο των Ξωτικών και να ζήσουν τα Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα, αποφέροντας στα δημοτικά ταμεία διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Καθόλου άσχημα… Ως χώρα έχουμε ανάγκη από περισσότερους τέτοιους δημάρχους.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα