Leaders

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

CEO Alpha Bank

Oι τρεις στρατηγικής σημασίας στόχοι για τον Βασίλη Ψάλτη, CEO της Alpha Bank, είναι η απεμπλοκή της τράπεζας από τα «κόκκινα» δάνεια, η λειτουργική ανασύνταξή της, έτσι ώστε να ανταποκριθεί ορθολογικά στις απαιτήσεις της νέας εποχής, αλλά και η ικανοποίηση της πελατείας της. Επιπλέον, για την περίοδο 2020-2022 σχεδιάζει νέες εκταμιεύσεις ύψους 14 δισ. ευρώ, με στόχο τα 12 δισ. ευρώ να κατευθυνθούν προς τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, το νέο στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank που παρουσιάστηκε πέρυσι τον Νοέμβριο σε roadshow στο Λονδίνο είχε τη στήριξη των μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων και διεθνών επενδυτών.

«Κτίζουμε βήμα-βήμα τη νέα Alpha Bank, αλλάζουμε κουλτούρα, η τράπεζα έχει ιστορία, αγκαλιάζουμε την ιστορία της και θα την εξελίξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο mononews.gr ο επικεφαλής της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης.

Το νέο επιχειρηματικό πλάνο φέρει τη «σφραγίδα» του 50άρη τραπεζίτη και της νέας διοικητικής ομάδας της τράπεζας που ανέλαβε να οδηγήσει στη νέα εποχή την Alpha Bank. Και με το δεδομένο αυτό, η εμβέλεια και η ευρύτερη επιρροή του Βασίλη Ψάλτη αποτελεί πλέον κεκτημένο γεγονός.

Η Alpha Bank είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, συμμετέχοντας στο σχέδιο «Ηρακλής» και κάνοντας χρήση των εγγυήσεων του Δημοσίου.

Επίσης έχει δρομολογηθεί η ενσωμάτωση της πλατφόρμας διαχείρισης καθυστερούμενων δανείων της τράπεζας με αυτήν της Cepal Hellas, με στόχο την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, ενώ ο Βασίλης Ψάλτης έχει διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους της τράπεζας που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία ότι θα διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματά τους όπως και οι θέσεις εργασίας.

Έμφαση φυσικά δίνεται και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Alpha Bank, προκειμένου να προσφέρει στην πελατεία της γρήγορη, απλή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση μέσα από κάθε κανάλι και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της τράπεζας.

Βαρύτητα θα δοθεί και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο να παρασχεθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης αλλά και κίνητρα επιβράβευσης στους εργαζόμενους.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα