Leaders

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Υπουργός Υγείας

Από τα γήπεδα του μπάσκετ στον στίβο της πολιτικής, ο Βασίλης Κικίλιας πέτυχε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο ως υπουργός Υγείας. Όπως φαίνεται, θα γραφτεί στην ιστορία ως εκείνος ο υπουργός που κατάφερε να εφαρμόσει το μέτρο «τομή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, κάτι που αρκετοί προκάτοχοί του επιχείρησαν με σχετικές νομοθετήσεις, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, ο Βασίλης Κικίλιας πέτυχε μια εντυπωσιακή παρουσία στην Α’ Αθηνών, συγκεντρώνοντας σχεδόν 38.000 σταυρούς. Κατετάγη δεύτερος, ξεπερνώντας παραδοσιακά ονόματα του χώρου στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, του εμπιστεύτηκε το εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία υπουργείο Υγείας, με χρόνιες παθογένειες και συσσωρευμένα προβλήματα από την πολύχρονη κρίση στην χώρα. Η αντιμετώπισή τους αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, με το οποίο ο κ. Κικίλιας θα αναμετρηθεί, βέβαια, στο τέλος της θητείας του.

Οι πρώτοι μήνες στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Υγείας δεν κύλησαν ανέφελα. Ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τις τοπικές κοινωνίες, όσον αφορά στις επιλογές του για τους διορισμούς διευθυντών στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν ήταν πολλά και εξέθεσαν την ηγεσία του υπουργείου, βάζοντας ερωτηματικό για το κατά πόσον αυτή η κυβέρνηση θα διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες και θα επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, όπως διακήρυσσε προεκλογικά. Ωστόσο, οι διορθωτικές κινήσεις από την κορυφή της κυβέρνησης ήταν άμεσες, σβήνοντας γρήγορα την φωτιά που είχε ανάψει.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ένας νέος πολιτικός και μπορεί να φέρει κάτι φρέσκο στα πόστα που αναλαμβάνει. Η πορεία του, εξάλλου, στον αθλητικό στίβο τον έχει  διδάξει πώς να πετυχαίνει αυτό που θέλει, κάτι που φαίνεται στην έως τώρα διαδρομή του, την προσωπική και τη δημόσια.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα