Leaders

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ

Πρόεδρος ΣΕΒ, Quest Συμμετοχών

Πρωτοβουλίες όπως αυτή της διοργάνωσης τον περασμένο Δεκέμβριο του Βιομηχανικού Συνεδρίου υπό τον τίτλο «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 4.0 μια ευκαιρία για την Ελλάδα που δεν πρέπει να χαθεί» χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) Θεόδωρο Φέσσα, σύμφωνα με τον οποίο:

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση περιγράφει έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι κινούνται μεταξύ του ψηφιακού και φυσικού κόσμου με την χρήση τεχνολογιών επικοινωνίας για να διαχειρισθούν και να διευκολύνουν τη ζωή τους.

Το Internet of Things (IoT), η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τα robotics, η Εικονική Πραγματικότητα (VR) και τα μεγάλα δεδομένα (Big Data) αλλάζουν δραματικά τον τρόπο που ζούμε κι εργαζόμαστε».

Με την καθοδήγηση του Θεόδωρου Φέσσα, ο ΣΕΒ στοχεύει στη συνεννόηση του επιχειρηματικού κόσμου με τους φορείς της Πολιτείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας προκειμένου να χαραχθεί εθνικός οδικός χάρτης για να διευκολυνθεί η μετάβαση της χώρας στη Βιομηχανία 4.0.

Ως βασικός μέτοχος και εκτελεστικός πρόεδρος της Quest Συμμετοχών (μέχρι το 2015 διευθύνων σύμβουλος) άλλωστε ο Θεόδωρος Φέσσας γνωρίζει από τεχνολογία.

Ο όμιλος Quest ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest) και δραστηριοποιείται, με αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, μεταξύ άλλων, στον τομέα της πληροφορικής (Info-Quest Technologies, iSquare, iStorm, Unisystems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στη διαχείριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink), ενώ στον σχεδιασμό του είναι να δώσει έμφαση στο Mobility, τις διασυνδεδεμένες συσκευές (ΙοΤ) και στις υπηρεσίες Cloud.

Ο Θεόδωρος Φέσσας εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ τον Μάιο του 2014, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πιστεύει πως απαιτούνται επενδύσεις 20 δισ. σε τεχνολογία, μηχανολογικό εξοπλισμό, παραγωγή, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα